Volvo S60: Ervaringen met S60 op lpg positief of negatief

Bouwjaar: 2002

Ben van plan een S60 aan te schaffen op lpg, lees op dit forum
dat bij recente bouwjaren er weer moet worden kleppen gesteld.
Om de hoeveel kilometer is dit en is dit bij deze auto eenvoudig?

En is dit een auto die zonder veel problemen wil rijden op LPG
Of is het beter een bi fuel aan te schaffen.

T.Visser

Geplaatst door T.Visser (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Fons xc90 (0), 18 jaar geleden

Hallo Timo
Ik vind het fijn om op uw vraagje te mogen antwoorden , heb zelf een Volvo S 80 gehad met moter van 140 pk ( geen turbo )BJ 99 soortgelijke moter als in de S 60 . Ik heb de instalatie ingebouwd in het jaar 2000 , en vijf jaar mee gereden 135000 km , geen enkel probleem gehad , was nog een systeem met een membraam ontspanner , zodat de gasinvoer via een mengstuk naar de moter gesuurd werd ( ouder type van instalatie ) nu is er een veel beter systeem injectie gestuurde instalatie LPI systeem , deze werkt perfect , minder verbruik , wel duurder instalatie . Wat de kleppen van de moter betreft, bij de volvo motoren van deze autos , moeten de kleppen niet meer worden afgesteld , dit zijn hydrolische klep regeling , die regelen zichzelf.Kostprijs voor een Gasinstalatie is wel extra duur de laatste jaren he !!!Heb zelf 33 jaar op LPG gereden , heb verleden jaar voor het eerst een diesel gekocht,een Volvo xc 90 .Dat is een fijne wagen. Ik hoop dat u hier genoeg info hebt! Indien nog vragen , u stel maar een vraag , tot uw dienst.

Groeten Fons V B

vxbifuel (0), 18 jaar geleden

Beste Fons,

helaas moet ik je teleurstellen. Sinds 2000 heeft Volvo alle motoren uitgerust met vaste klepstoters. Ikzelf rij met een V70 Classic Bi-Fuel uit 2000 en heb al een ruilkop bij 120.000Km erop moeten laten zetten (origineel Volvo).
Belangrijk is dat je de klepspeling ten minste elke 30 á 40.000Km
nauwkeurig laat meten. Een verbetering brengt het smeersysteem van Flash-Lube. Deze zorgt ervoor dat je een minimale smering
van je kleppen krijgt. Dus Timo, als je die S60 reeds gekocht heb, adviseer ik jouw dit smeersysteem te plaatsen (ong.85 Euro).
In ieder geval veel plezier met je S60 !

Groet,

Xavier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.