Volvo XC70 1998: Foutmelding 253

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5 T

Ik krijg drie foutmeldingen, namelijk 119, 123 en 253. Ik weet dat het respectievelijk luchtsensor, koelvloeistoftemperatuur sensor en blower eindtrap A zijn. Wat moet ik doen om ze op te lossen?

Kees2

Geplaatst door Kees2 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

joep2006 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hangt er vanaf wat de klacht is!

Kees2 (0), 13 jaar geleden

Op zich zijn er geen klachten, behalve dat het lampje van het motormanagement constant brandt en je een eventuele andere fout/probleem niet of laat signaleert. Daarbij is het mij ook niet helemaal duidelijk, wat men bedoelt met de blower eindtrap A en waar ik deze kan vinden en hoe hem te testen.

joep2006 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik zou even de foutcodes moeten nazien,de blower eindtrap zal met de kachelaanjager weerstand te maken hebben,de luchtsensor zorgt ervoor dat je recirculatieklep van de buitenlucht sluit bij verontreinigde buitenlucht.De koelvloeistof temperatuursensor is mogelijk defect,en mogelijk de rden dat je storingslamp brandt

Highway (120) PRO, 13 jaar geleden

storing sensor koelvloeistof temp is hoogstwaarschijnlijk een niet goed werkende thermostaat.

Kees2 (0), 13 jaar geleden

Ik heb de fouten laten resetten bij mijn garage houder. De foutmeldingen zijn tot dusver nog niet weer teruggekomen. Wat de niet goed werkende thermostaat betreft (Highway), een thermostaat werkt toch of niet? En voor zover ik weet, als een thermostaat kapot is, staat hij in de open stand en dat zou inhouden, dat de motor werkt op een te lage temperatuur en dat is niet het geval. Als het anders is, informeer mij dan, want dan is het een poging waard de thermostaat te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.