120 bezoekers online

Volvo 855 : gasmeter Volvo XC70 2001 Turbo

Een vraag over mijn gasklephuis

Ik heb op het forum veel gelezen over de problemen met de gasklep van Volvo. Aangezien ik veel problemen had met het stationair toerental wilde ik graag de klep schoonmaken. Na veel werk en geduld heb ik het spruitstuk eruit gekregen. Onder het spruitstuk zat de gasklep. Aan de gas klep zat een sensor. Deze zat vast met twee schroeven. Nadat deze verwijderd waren zat de sensor nog muurvast. Het leek of hij gekit was. Met wat wrikken toch los gekregen. Maar helaas afgebroken Net boven de gele sticker. zie de foto.Mijn vraag is
hoe maak (hoor) je de sensor los. Hoe een nieuwe erop te zetten. Moet gasklephuis vervangen worden?


URL=http://img219.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img219.imageshack.us/img219/5263/...[/img][/url]

quaint

Geplaatst door quaint , lid sinds 11 jaar geleden

6 Reacties

0

Volvo-Specialist, 11 jaar geleden

Wat voor type Volvo, modeljaar, motortype ??

Toevallig een turbo van modeljaar 2001 ???

Antwoord op je vraag: nu wel !!

Voor +/- 700 a 800 euro issie weer als nieuw !! (gasklephuis +/-500 a 550 euro, ex montage, ex software, ex. btw)

Je hoeft die sensor niet los te maken, het schoonmaken van het gasklephuis is de ruimte rond de gasklep ontdoen van de zwarte aanslag waardoor de gasklep weer in zijn oorspronkelijk werkgebied kan regelen !!

Ps. wij deden dat "vroeger" ook wel eens (schoonmaken), het effect duurt tussen de 1 week en 1 maand en dan is het verschijnsel (dus een ontevreden klant) weer terug.

O ja, als je het gasklephuis er toch afhebt maak dan meteen even de restrictie van de carterventilatie schoon/open (nu kun je er WEL bij)

0

quaint, 11 jaar geleden

Bedankt voor je snelle antwoord.

Ik heb nog een Volvo 855 en daar ging het spruitstuk er een stuk makkelijker uit. Toen is het reinigen lang zeer lang goed gegaan. Uiteindelijk bleek de LMM de boosdoener.

Mijn vraag is de sensor aan het huis, hoort deze standaard aan het huis vanaf de fabriek. Maw kan ik hem eraf halen zoals ik nu heb gedaan. Of bij een bestelling van een nieuw huis zit daar een sensor bij?

Waar zit de restrictie en heb je misschien een demontage/montage handleiding voor het spruitstuk?

0

volvoxc90, 11 jaar geleden

De sensor waar jij het over hebt zit op het gasklephuis? Die is dan niet los te krijgen en moet in zijngeheel vervangen worden. Dat moet volgens mijn nu toch want ik zie ook geen kabel meer lopen.

0

Volvo-Specialist, 11 jaar geleden

Het spruitstuk hoeft er niet af !!!

Waarom wil je dat er eigenlijk af hebben ???

En als je er een nieuw gasklephuis monteert moet er ook nieuwe software in want anders werkt het nog niet !!

0

quaint, 11 jaar geleden

Ik wist niet precies hoe ik hem eraf moest halen. Vandaar het spruitstuk er maar af. Nu weet ik inderdaad beter. Alhoewel het me erg lastig lijkt om alles te (de)monteren.

Indien ik alles er weer op heb. Wat dan te doen? Ik heb ergens gelezen dat de computer hem zelf inregeld door enkel het contact aan te zetten. Klopt dit. En zo nee, hoe kom ik bij een Volvo dealer voor een update. (zeer langzaam?) tips?

0

Volvo-Specialist, 11 jaar geleden

[quote=quaint]Ik heb ergens gelezen dat de computer hem zelf inregeld door enkel het contact aan te zetten. Klopt dit. En zo nee, hoe kom ik bij een Volvo dealer voor een update. (zeer langzaam?) tips?[/quote]
Nee !! Slepen !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 855 of stel zelf een nieuwe vraag.