Volvo S80: Geintegreerde telefoon, sms lezen tijdens rijden

Bouwjaar: 2000

Volvo heeft kennelijk besloten dat het niet veilig is om een SMS te lezen als je aan het rijden bent want dat staat het menu niet toe. Ik zie dus nu dat ik een SMS ontvang - of als ik niet oplette toen ik wegreed dat ik er eentje heb. Maar lezen kan niet totdat je de auto stil zet. Mij overkomt het dus regelmatig dat ik als ik de auto uitzet al weer ben vergeten dat ik sms had en dus die sms niet lees. Niet handig dus...
Is er een mogelijkheid om deze beveiliging voor altijd uit te zetten?

Neo

Geplaatst door Neo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Eppo2715 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, die mogelijkheid is er niet. Ik zou maar liever bij je uit de buurt blijven als je smsjes leest tijdens het rijden. Het lijkt mij dat niet allen volvo maar ook andere fabrikanten dit niet willen in hun producten. Als je zovaak smsjes krijgt kun je natuurlijk ook standaard een paar keer per dag even kijken wat er in je inbox zit.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ben het met Volvo no Problemo eens dat het niet veilig is.
Ik dacht dat het wel mogelijk is in het menu bij instellingen kun je rijbeveiliging uit zetten. Volgens mijn kun je dan wel SMS berichten lezen. Ik moet je wel waarschuwen dat buiten andere weggebruikers en andere opstakels nie aan de kant gaan als je even niet oplet en in het ziekenhuis mag je ook geen mobiel gebruiken dus kun je daar ook geen sms lazen.

Neo (0), 19 jaar geleden

Haha, deze antwoorden zijn natuurlijk te verwachten in een topic van volvo rijders :-) Laat ik zeggen dat uberhaupt het plaatsen van een telefoon in een auto geen slim plan is. (Is toch laatst een onderzoek uitgekomen dat handfree of niet handsfree bellen geen verschil maakt, allebei even risky)
Dus het blokkeren van het lezen van sms vind ik wat hypocriet. Daarnaast zit ik ook regelmatig te staren naar wat het gemiddelde verbruik, het huidige verbruik etc is op datzelfde display... Stop ook nog wel eens een ander cd-tje in mijn cd-speler, en tja wel leuk allemaal die knopjes maar zit ook wel eens aan de navigatie te rommelen tijdens het rijden, vreemd genoeg mag dat bij volvo weer wel waar je bij bijvoorbeeld TomTom standaard tijdens het rijden niets kunt bedienen.
En nee ik ontvang niet een stapel sms-jes maar toch af en toe eens eentje. En mensen verwachten dat als je telefoon dat ding accepteert dat je hem dan gelezen hebt. Kortom voor mij zijn er twee opties of die telefoon accepteert geen sms-jes of ik moet ze kunnen lezen.
En tja, de allerlaatste optie is dat ik die telefoon gewoon uit laat in de auto...
Klopt trouwens volvoxc90, dat van die rijbeveiliging uit zetten. Ellende is alleen dat als je je auto uitzet hij die instelling weer gewoon vergeet.. Kortom dan zou ik er iedere keer voordat ik weg rijd aan moeten denken dat ik die uitzet, en zoals je gelezen hebt was ik al niet handig genoeg om te onthouden dat ik na de rit dat sms-je moet lezen..

Maar goed dus, even zonder een topic te starten over wat je eigenlijk wel of niet zou mogen doen in de auto vanwege de veiligheid wil ik gewoon weten wat de mogelijkheden zijn..

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ga geen discussie aan wat wel en niet mag in de auto.
Het zou ook verstandig zijn dat je dat zelf ook niet doet want dit forum staat op mensen uit het vak zo als ik en Volvo no problem en niet rijden in een dure volvo maar zorgen dat ze op de wegblijven.
Dat de rijbeveiliging bij iedere rit opnieuw ingeschakeld moet worden dat wist ik niet. Ik heb het ooit voor een klant ingesteld en heeft er daarna nooit meer iets over gezegdt.
Andere mogelijkheid bij een geintegreerde telefoon zijn er niet.

Neo (0), 19 jaar geleden

Hoi Volvoxc90 ik had geen intentie om een discussie aan te gaan. Ik heb het nog een keer ingesteld trouwens en was erg verbaast dat de instelling bij de tweede keer starten op die dag het nog deed. Denk dat ik wat verkeerd heb gedaan de eerste keer. Kortom het werkt!! Mijn dank!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.