Volvo S80: achteruitrijlicht

Bouwjaar: 1999

1.van mijn volvo S80 werkt het achteruitrijlicht niet meer. De lampjes zijn niet defekt en de zekering ook niet, ook staat er spanning bij de zekering. Waar moet ik het nu gaan zoeken.Bij de schakelaar aan de versnellingsbak?? en waar kan ik die precies vinden?
2.Ook slaat de motor wel eens af als ik afrem en de koppeling moet intrappen voor terug te schakelen.Het stationair toerental is ok.Weet ook hier iemand waar dat aan kan liggen?
3.Van mijn cd wisselaar blijft een cd hangen en geeft hij niet meer terug, weet iemand of dit zelf te verhelpen is?cq. de cd zelf uit de wisselaar halen?

René S80

Geplaatst door René S80 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

de schakelaar zit op de bak aan de bovenkant bij de schakelkabels.
Het afslaan is moeilijk te zeggen maar ik denk dat het gasklephuis het probleem is. Ik zou beginnen met de gasklep shoon te maken.
Is dit een losse wisselaar of zit het in de radio?
Is het orgineel volvo?
Met wat handigeheid kun je de cd er uit halen als het dan orgineel volvo is gewoon een ruilradio of wisselaar bestellen als je de cd er uit hebt net zo duur als repareren en de volgende dag is de radio of wisselaar al binnen bij de dealer.
Opsturen voor reparatie kan weken duren.

René S80 (0), 19 jaar geleden

dankjewel voor de tip.
De radio is origineel van volvo type 801.Enig idee wat een ruil kost? anders laat ik ze mooi zitten, heb ik alleen maar 3 cd's voor te wisselen.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee, even navragen bij de dealer.

René S80 (0), 19 jaar geleden

neuwe schakelaar gemonteerd (was wel duur ¤30), achteruitrijlicht werkt weer.
gasklep gereinigd, motor slaat niet meer af.
volvoxc90, nog bedankt voor je info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.