Volvo 850: handrem afstellen

Bouwjaar: 1996

Na het afdraaien van mijn remschijven op de achterwielen wil ik de handrem opnieuw afstellen. Lees ik in mijn handboek dat ik eerst de handrem moet aantrekkenen dan de wartels moet aandraaien tot de trommel niet meer kan draaien, en daarna ongeveer 4 a 5 tandjes moet terugstellen. Mijn vraag: KLOPT DIT VERHAAL? Vast bedankt voor een correct antwoord, Ruud.

Ruud10621

Geplaatst door Ruud10621 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wieheide (0) PRO, 18 jaar geleden

het volgende,in het tunnelbakje achter de handrem zit een klein dekseltje,dekseltje verwijderen,je ziet dan een torx bout zitten .deze zover mogelijk terug draaien.
Nu eerst de handremsegmenten afstellen dmv de wartels,dus eerst
vastdraaien totdat je de schijf niet meer kan draaien,dan de wartels een paar tandjes lossen zodat de schijf net vrijloopt.
De hoogte slag van je handrem hendel stel je af door de torx bout terug ,lees in te draaien,totdatje een respectabele hoogte hebt waarbij de auto op de handrem staat Grz Wieberen

Ruud10621 (0), 18 jaar geleden

Hr.van der Heide, hartelijk dank. Volgens u methode is het prima gelukt. Nogmaals dank, Ruud de Groot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.