Volvo 850: Stroom valt weg

Bouwjaar: 1994

Wij hebben het volgend probleem met een volvo 850 GLE van 1194:
Soms (1 keer per maand) wil de klant de auto starten, dan heeft hij geen stroom (niet te starten, geen dashboardlampjes ook springt de auto soms op slot) De eerste keer hebben we een nieuwe
accu geprobeerd, toen nieuwe accupolen en alle bedrading langsgelopen(storing was toen wel 3-4 maanden weg). We hebben inmiddels ook een nieuw el. gedeelte contactslot vervangen. Na een aantal maanden kwam de storing weer terug, en volgens de klant als hij het stuur bewoog was het probleem weer weg. We hebben toen nog een extra massadraad gelegd maar nu na een half jaar is het probleem weer terug. Als de klant de min-pool eraf haalt en weer monteerd kan hij weer starten. Jullie begrijpen het waarschijnlijk wel dat de volvo het probleem nooit heeft als hij bij ons staat. Heeft iemand dit ooit meegemaakt en heeft hij ook een oplossing.

b.v.d. Martin Top

top

Geplaatst door top (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb dit een keer exact het zelfde meegemaakt maar dat hebben jullie verholpen en dat was de accupoolklem. Dit soort storingen is vaak toch gewoon in een te grote weerstand in de accupoolklem Zowel van de + pool als de - pool.(Deze wordt dan heet). Er zit ook nog een massakabel aan de versnellingsbak. Goed controleren en is er niets met de bedrading gebeurt rond het stuurkolom losse bedrading van een ouide gasinstalatie of alarm?

top (0) PRO, 18 jaar geleden

We hebben de volvo deze week gehad voor een beurt, ik dacht dat we de accupoolklemmen hadden vervangen maar niet dus. We hebben nu de + en - poolklemmen vervangen, de klant gaat het proberen.
Bedankt voor de reactie
Martin Top

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.