Volvo 850: handrem volvo

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 10 klepper

de handrem werk alleen vooruit, achteruit loopt hij zo weg hoe kan dit is dit te stellen en waar ergens
tweede probleem tikkende kleppen af en toe niet alleen bij koude motor km st.267000

Tonxc70

Geplaatst door Tonxc70 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

roysim (0), 17 jaar geleden

naar mijn weten stelt je handrem zich zelf dus waarschijnlijk zijn je handrem schoentjes op/versleten en wat je kleppen betreft je heb hydrolische klepstoters dus je kan proberen een keer olie verversenen voeg een busje teflon erbij als dit niet de oplossing is ben ik bang dat je kleppen gaan beginnen met in/verbranden ,vastklemmen gezien de kilometer stand is dit zeer waarschijnlijk.mvg roy

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Handrem schoenen zijn zelden versleten. Je kunt de handrem op 2 manieren stellen en dat is bij de handel maar als je daar niet meer kunt stellen dan moet je die helemaal terug stellen en in de trommel stellen. Er zit een gat in de trommel en met een lampje en een schroevendraaier kun je daar de schoenen op stellen.
Dan binnen bij de handel stellen en je handrem werkt waarschijnlijk dan weer perfect. Let op: zet de handrem niet te strak anders komt de auto stil te staan omdat de handrem te strak staat maastal als de remmen warm worden.

De tikkende klep kun je proberen te verhelpen met wat roysim verteld.
Ik heb daar geen ervaring mee maar zit er wel genoeg olie in?
De motor spoelen met Forthe kan ook helpen.

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de handrem strak genoeg staat en het probleem doet zich nog voor dan handremschoentjes vernieuwen, vrijwel zeker dat er een paar bijzitten waar de voering van de remschoen los/af geroest is.

Dit komt namelijk regelmatig voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.