Volvo 850: Witte rook uit uitlaat

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.51 10v

Hoi allemaal,

Toen ik vanmorgen de auto wilde opstarten ging dit heel moeilijk. Hij startte traag op en het leek of de motor op minder cilinders draaide( hij maakte een hoop herrie en liep onregelmatig). Vervolgens opnieuw gestart en hetzelfde. Er komt witte rook uit de uitlaat. Vervolgens heb ik de auto twee uur rust gegeven en vervolgens opnieuw gestart. Dit ging wat makkelijker en de motor liep ook beter, maar nog steeds witte rook. Is dit de koppakking die kapot is? Of is mijn motor kapot?
Alvast bedankt voor het meedenken.

Groetjes,

Jeroen

obilamkenobi

Geplaatst door obilamkenobi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

toen je vanmorgen de auto starte stond er waarschijnlijk in één van de cilinders een beetje water, een gevolg van een lekke koppakking.

paul,

obilamkenobi (0), 17 jaar geleden

Hoi Paul,

Bedankt voor het snelle reageren.
Betekent dit dat ik dan alleen de koppakking moet laten vervangen of dat ik nog meer voor mijn kiezen ga krijgen? Kan ik gewoon met de auto naar de garage rijden of moet deze worden gesleept?
Het oliepijl was een stuk lager dan een week geleden. Mijn ervaring met deze auto is dat ik nooit de olie moest bijvullen, omdat deze op het juiste pijl zat.
Wederom alvast bedankt.

Groetjes,

Jeroen

Tonxc70 (0), 17 jaar geleden

Dag Jeroen er kan door de kapotte koppakking olie bij het water komen , de kop dient gevlakt te worden voor de montage van een nieuwe pakking niet te lang doorrijden zo.
Ga naar een volvodealer voor reperatie heb je garantie op de reperatie gr Ton

obilamkenobi (0), 17 jaar geleden

Bedankt Ton voor je advies. Ga morgen maar de garage bellen. Groetjes,

Jeroen

obilamkenobi (0), 17 jaar geleden

De auto is naar de garage geweest en heeft een test gedaan m.b.t. een eventuele lekkende koppakking. De koppakking lekt dus niet. Wel was de verdeelkaap smerig. Zou het hier mee te maken kunnen hebben, dat mijn motor zo slecht liep en dat er witte rook uit mijn uitlaat is gekomen(van verbrande olie of zo)?

Groetjes,

Jeroen

obilamkenobi (0), 17 jaar geleden

Het was dus de verdeelkap en de rotor die smerig waren. Ik rij nu al drie weken zonder problemen rond.
Bedankt voor het meedenken.

Groetjes,

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.