Volvo 850 1997: Hoe vervang ik het achterasrubber van volvo 850

Bouwjaar: 1997

Het rechter achterasrubber zie foto van mij volvo 850 is defect. Wie weet hoe je deze op gemakelijke wijze kan vervangen?

Ik heb op de brug er naar gekeken en het ziet er naar uit dat ik de complete as moet demonteren... maar misschien is er een truukje voor??

Peter635csi

Geplaatst door Peter635csi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jacques1967 (0), 11 jaar geleden

Ik kan je volgende tip geven. Kijk eens op volvo850forum.nl Daar staat uitgebreid vermeld (gebruik de zoekfunctie) hoe je het een en ander het best kunt aanpakken. Het is een heel verhaal om hier in het kort te vermelden.

Peter635csi (0), 11 jaar geleden

Ja kom er niet uit op het volvo forum, maar na wat speurwerk heb ik het gevonden.... Als het goed is kan je het blok na lasmaken van de bouten met veel geweld door de achteras richting het wiel naar buiten slaan.... de as hoeft dus niet verwijderd te worden.

opgelost

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Peter635csi (0), 11 jaar geleden

hij zit eronder..

Het is een klusje van 1 a 2uur. Het rubbergedeelte zit vast met een bout in het verlende van de as. (dus niet geperst) Hier kun je bij, via het gat in de as net voor het achterwiel.
Draaien onder een hoek dus even klooien.

Spuit de 2 bouten die van onder naar boven lopen heeel goed in!!! Die van mij brak af waardoor de bout verbogen in het rubberblok muurvast kwam te zitten..... waardoor ik 5 uur bezig ben geweest met boren ed.

Het rubberblok monteren gaat lastig.... het past allemaal net, met veel geweld rammen en het kleine uitstulpseltje eraf veilen.

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

[quote=Hans4040]Bedankt voor de feedback.[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.