Volvo V70 2000: Hoofdsteun rammelt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 benzine 140 pk

Ik heb een probleem met een rammelende hoofdsteun aan de passagierskant als ik op kasseien rijd. Kan iemand mij een oplossing geven om dit euvel op te lossen? En hoe krijg je die hoofdsteun in hemelsnaam eruit?
Een nieuwe zetel steek ik niet.

Joselito

Geplaatst door Joselito (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat is het type en bouwjaar? Klopt 2006.
Bij de meeste types moet je in de rugzitting 2 knoppen in drukken en dan kun je de hofdteun er uit trekken. De knoppen zitten recht onder de ijzere staafjes van de hoofsteun met je vingers voelen dan vind je ze wel.

Joselito (0), 17 jaar geleden

Het bouwjaar is 2000. Foutje, sorry
Ondertussen rechtgezet. Maar kan ik dit zomaar oplossen?

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik moet je eerlijk bekenen dat ik rammelen van een hoofdsteun niet ken of de clips waar de hoofdsteun in vast zit is er een van stuk dan zou het kunnen. Ik zou dus de hoofdsteun verwijderen en kijken of je iets kunt vinden.

Het is weer even geleden dat ik een hoofdsteun verwijderd heb en omdat je bj 2000 (oud model of nieuw model)hebt. Kan het ook zijn dat je tussen de ijzeren pennen van de hoofdsteun iets in moet drukken.

Joselito (0), 17 jaar geleden

Dank U XC90,
U heeft al veel mensen geholpen.

sanderreijnen (0), 17 jaar geleden

Het probleem met de rammelende hoofdsteun is ook mij bekend is ook alleen aan de passagiers zijde. Steek een papiertje of een stukje stof onzichtbaar onder de begin punten van de hoofdsteun en het euvel is verholpen...

Joselito (0), 17 jaar geleden

Dank U voor de tip, maar ik heb er de hoofdsteun nog altijd niet uitgekregen. Heb al van alles gehoord om die eruit te krijgen. Heb al met twee geprobeerd. Moet nog eens proberen met laatste info.

Joselito (0), 17 jaar geleden

Ik heb er uiteindelijk de steun uitgekregen. Er zitten inderdaad twee knoppen juist onder de pinnen, maar om die in te drukken moet je heel, heel hard duwen, en het is alsof er iets breekt onder die bekleding.
De knoppen zitten juist op de rand van het frame.
Nogmaals dank aan iedereen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.