Volvo 850: hoog stationair

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: b5254S

BEste mensen,

Mijn Volvo, een 850 2.5 20 v 170 pk heeft het volgende probleem:
Wanneer ik de koude motor start schakelt hij keurig over op gas en draait ongeveer 1000 toeren. Ik neem aan een iets verhoogd toerental ivm choke.

Wanneer de motor warm is draait hij verhoogd stationair: ongeveer 1300-1400 toeren. Wanneer ik overschakel op benzine draait de motor ook te hoog: ongeveer 1200 toeren.

Wanneer ik het motorvermogen flink aanspreek (doortrekken/hard rijden) dan loopt hij nog hoger stationair: ongeveer 1900 toeren (ook op benzine loopt hij dan hoger : 1700 toeren). Het aparte is dat wanneer ik vervolgens het contact even onderbreek het stationair weer zakt naar 1300-1400 toeren (op gas). Met even het contact onderbreken bedoel ik een snelle beweging van de contactsleutel: uit en meteen weer terug aan. De motor hoeft dan dus niet eens met de startmotor op gang gebracht te worden.

Vervangen zijn de verdeelkap, de kabels, de luchtmassameter en de stationairmotor. Het gashuis is schoongemaakt. Op dit moment brandt het storingslampje met het tekentje van de lambdasonde. De storing deed zich echter al voor vóórdat dit lampje brandde.

Rara wat is het? Ik rij de auto graag en kan leven met een verhoogd stationair. Maar als ik dit kleine probleem op kan lossen ben ik helemaal blij met deze fijne auto

marcel1966

Geplaatst door marcel1966 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Inlaatspruitstukpakking lek ??

marcel1966 (0), 14 jaar geleden

Beste Volvo-Specialist,

Ik zal het in de garage melden. Kun je me vertellen hoe het dan zit met het aan en uit doen van het contact waardoor het stationair opeen weer een stuk lager is?

Alvast bedankt

geert03-04-1978 (0), 14 jaar geleden

Dag Marcel,

Ik ben erg benieuwd wat nu de definitieve oplossing is geweest voor het bovenstaande probleem ik heb namelijk dezelfde symptomen ophanden.

Ik hoor graag wat de dealer als oplossing heeft aangedragen.

Gr Geert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.