Volvo V40: Inhouden

Bouwjaar: 1998

Eind augustus heb ik een vraag op deze site gezegd omtrent mijn Volvo v40 1.9TD uit 1998 (zie http://www.problemcar.nl/index.php?topic... Bedankt aan de dhr van der Heide voor zijn reactie.
De turboslangen zijn nagekeken, maar bleken allen nog heel.
Het geluid is er wel uit, was er misschien een slang niet goed bevestigd!?
Maar het meest bezwaarlijke het inhouden, zit er nog steeds in! En naar mijn mening verergert het. Bij het wegrijden, heeft de auto soms de neiging stil te vallen. Daarnaast snokt de auto nog altijd bij optrekken en afremmen. En op de snelweg bij een 120 a 130 km/h houd hij in (lijkt net of er een stevige windvlag de auto doet afremmen) en rijdt daarna wel normaal soepel.

Heeft er iemand een idee?
Alvast bedankt

JvW6087

Geplaatst door JvW6087 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dupl-u-12225-5dd149bbebab4+tobo (0), 18 jaar geleden

Aan de inlaatzijde van de mazoutfilter zit een klein zeefje. Wanneer men in de garage de filter vervangt, controleert men nooit dit zeefje daar men enkel de filter vervangt zonder de filterhouder los te draaien. Bij mij zat dit metaalzeefje vol met roestschilfertjes. De wagen hield regelmatig in en schokte bij het optrekken. Nu trekt hij veel beter, schokt niet meer en bovendien verbruikt hij nog 0.4 l/100km minder.

JvW6087 (0), 18 jaar geleden

Wat bedoel je met mazoutfilter? het brandstoffilter of zit er nog een andere filter in de brandstofleiding. In laatste geval waar moet deze dan zitten?

bedankt!

duco2411 (0), 18 jaar geleden

Jeroen, Mazout + vlaams voor brandstof(olie)

dupl-u-12225-5dd149bbebab4+tobo (0), 18 jaar geleden

Mazoutfilter = brandstoffilter = dieselfilter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.