Volvo V40: Resetten air-baglampje

Bouwjaar: 2002

Is het airbaglampje in het dashbord te resetten zonder uitleesapparatuur?
Kan een zijdelingse botssensor individueel getest worden?
Ik heb de wagen laten uitlezen bij een volvo-dealer, men zei dat het met resetten misschien al opgelost kon zijn. Anders eventueel probleem in de bedrading of zijdelingse botssensor links in B-stijl.
Dit bleef een 10-tal km goed. maar bij verplaatsen van de wagen ging het terug branden. Waar liggen de eventueel gevoelige plekken in de bedrading?

2pk

Geplaatst door 2pk (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Fout zit in de kabels deze moet je laten vervangen.

2pk (0) PRO, 18 jaar geleden

Dag Volvoxc90,
Bedankt voor je antwoord, kan je jouw oplossing wat meer specifiëren? Ik bedoel welk gedeelte van de kabelboom vervangen of herstellen? De klant zei me ook dat de bestuurderszetel redelijk nat is geweest doordat de deur een paar dagen had opengestaan. Is het lampje te resetten zonder tussenkomst volvo-dealer?

harry4180 (0), 18 jaar geleden

oorzaak is vaak stekkerverbinding onder stoelen, deze bij VOLVO_DEALER laten doorsolderen!!!
Niet zelf aankomen!!!

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

De deur een paar dagen open laten staan? Je maakt ook van alles mee. Er zijn een aantal foutcode's die uit eindelijk tot de conclusie komen dat de kabel vervangen moet worden. Meestal is dat de kabel van de module naar de sips-bag en botssensor.
Wij hebben een keer gehad dat de kabel naar het gordijn vervangen moest worden. Ik zou dus beginnen met de kabel te vervangen de dealer kan de auto uitlezen en zeggen welke kant je moet vervangen en je de kabel leveren en waar je het in de module moet aansluiten. Daarna wissen en dan zal het denk ik wel over zal zijn of sensor en airbag moeten door het water iets opgelopen hebben maar dat lijkt me toch weer onwaarschijnlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.