Volvo V40: Montage trekhaak

Bouwjaar: 1998

Wie kan mij vertellen hoe ik de trekhaak van een Volvo V40 elektrisch moet aansluiten?

Ik heb recentelijk een originele Volvo 2e-hands trekhaak gekocht. Omdat er geen montage handleiding bij zat heb ik op Internet gezocht naar informatie. Ik kom alleen maar handleidingen tegen over het mechanische deel van de montage. Informatie over hoe ik de trekhaak elektrisch moet aansluiten kan ik helaas niet vinden.

Wie kan mij dus vertellen hoe ik de trekhaak elektrisch moet aansluiten? Het betreft een 7-aderige trekhaak.

Alvast bedankt voor je info,
Michel

Michel7712

Geplaatst door Michel7712 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Geel L(1) RAW Links
Zwart 58L(7) Achterl links
Rood 54 (6) Remlichten
Bruin 58R (5) Acterl Rechts
Groen R(4) RAW Rechts
Wit 31(3) Massa
54G(2) Reserve of binnenverlichting

Veel sucses Hans

Michel7712 (0), 18 jaar geleden

Hans,

Thanks!

Ik zit alleen met een probleempje. Een aantal kleuren zijn afwijkend: 3 kabels hebben een dubbele kleur (bruin/zwart, blauw/geel en bruin/geel), en de overige 4 zijn zwart, geel, oranje en violet. Ik zal sowieso uitzoeken welke kleur met welke positie verbonden is, maar misschien weet jij nog meer.

Ik vraag me ook af hoe en waar ik de klemmetjes aan de kabeluiteinden moet koppelen aan de stekkers van de achterlichten.
Daarnaast is er ook een plastic stekker waar de zwarte, gele en zwart/bruine kabel op uitkomen. Heb je enig idee hoe ik die moet koppelen aan de contacten van de lichten?

Michel

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt dus ook een orgineel kabelset. destekkertjes moeten in de stekker van het achterlicht paars en oranje moeten door middel van een zekeringhouder in het rechterachterlichtstekker gestoken worden (die 2 worden dan 1 draad) dan heb je stadslicht op je trekhaak moet er rechts nog een voor de r.a.w.
links ook een voor de r.a.w. en een voor de remlichten.
De losse stekker moet links achter de beklding in elkaar gestoken worden dan heb je meteen massa en constand stroom alleen mag dat niet meer maar kun omzetten naar mistlamp.
Ik zou bij een dealer even gaan vragen hoe het moet zitten zij hebben wel een beschrijving anders als de stekkerdoos en kabel al veel geleden heeft een nieuw kabelsetje kopen.
Wel aansluiten zo als volvo het doet heb je een betrouwbare aan sluiting die altijd werkt en geen trammelant met het controle lampje op het daschboard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.