Volvo V70: Inhouden/stotteren 1800-2500rpm

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D5244T4, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 136

Sinds enige tijd heeft mijn Volvo last van inhouden/stotteren tussen de 1800-2500 toeren. Dit uit zich vooral bij een koude motor. Eenmaal op temperatuur wordt het minder.

Tevens heb ik het idee dat ie slecht start met koude motor. Startmotor moet een keer of 4 a 5 rond voordat ie aanslaat. En de motor loopt dan 30 tot 60 seconden onregelmatig of slaat in zeldzame gevallen af.

Een ander vreemd fenomeen is dat wanneer ik een constante snelheid rij in het hierboven genoemde toeren gebied de toerenteller 200 toeren heen en weer pendelt. Dus als ik bijvoorbeeld 110 rijdt dan pendelt de toerentellen heen en weer tussen de 1800 en 2000 toeren. Dit blijft eindeloos doorgaan en gebeurt zowel met als zonder cruisecontrol aan.

Heb onlangs de volgde zaken uitgevoerd/vervangen:

Nieuwe accu
Nieuwe gloeiplugs
Olie en oliefilter
Luchtfilter
Brand stoffilter
Luchtmassameter
Injectoren gereinigd (garage)
Terugslagklep en vacuumslang van de rembekrachtiger
Temperatuur sensor koelvloeistof
Uitgelezen en alle sensoren opnieuw gekalibreerd

Bij het uitlezen met vida zijn er geen relevante foutmeldingen naar voren gekomen. Ook brand er geen storingslampje op het dashboard.

De storingen (stotteren en pendelende toerenteller) doen zich niet altijd voor. Het slechte starten daarentegen wel.

[yt]https://youtu.be/T2Hkb5t4Hkk[/yt]

[yt]https://youtu.be/DX2ka4tf9gQ[/yt]

Wie kan mij verder helpen?

bill_rulez

Geplaatst door bill_rulez (50) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.