Volvo 850: Jankend geluid vooral bij een koude motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5202S

Nadat we de koppelingsplaten drukgroep en tegelijkertijd de distrubutieriem, waterpomp, en de aandrijfriem van de overige accesoires (stuurbekrachtigingspomp etc.) en de stofhoezen van de aandrijfassen hebben vevangen, heeft de wagen een jankend geluid, welke naarmate minder wordt en soms helemaal verdwijnt na een tijdje rijden en het e.e.a op temperatuur is, en alleen het mooie doffe geroffel van de vijfcilinder hoorbaar is.

Uiteraard hebben we ook de versnellingsbak olie vervangen echter niet door de originele Volvo versnellingsbak olie.

Wie heeft een idee waar dit mee te maken kan hebben, met de soort versnellingsbak olie ?

Voor mijn gevoel komt het geluid van rechts gezien vanuit de bestuurderspositie.

M.vr.groeten

Hans

daltons

Geplaatst door daltons (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Als je de koppeling vrij trapt is het dan weg?Wel als de wagen stil staat want dan staan de tandwielen stil.Welke olie zit er nu in ? Als het een handbak is zou ik kiezen voor synt. 75/90 W.
Schakelt ie ook soepel als het onder 0 C gr is. Succes.

daltons (0), 11 jaar geleden

Momenteel ( tijdens de zomer maanden ) is het geluid nagenoeg weg , dus naar alle waarschijnlijkheid heeft dit toch te maken met de versenllingsbak olie welke we gebruikt hebben, we wachte af of zo dadelijk als het kouder wordt het geluid weer toeneemt, indien dit zo is indeze gaan we de versnellingsbak olie vervangen door de voorgestelde 75 w / 90.

bedankt

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.