Volvo 850: Stoelverwarming L + R defect volvo 850

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500

Mijn stoelverwarming functioneerd niet. Wie weet welke stappen ik moet doorlopen m te checken waar het probleem zit van 2x defecte stoelverwarming.

Peter635csi

Geplaatst door Peter635csi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 12 jaar geleden

De stoelverwarming werkt pas onder een bepaalde temperatuur (dacht iets van 7'). Testlampje op de bedrading onder de stoel prikken en checken of dit brand. Ja, dan de stoelbekleding losmaken en de verwarmingsmatten doormeten op breuk. Er zit ook nog ergens een thermostaat tussen dacht ik in de stoel zelf. Vaak zijn de verwarmingsmatjes in de zitting en/of rugleuning defect.

Peter635csi (0), 11 jaar geleden

Na 1 jaar eindelijk gevonden waarom mijn stoelverwarming niet werkt....

De massakabel van mijn accu naar het motorblok had een enorme weerstand. Het euvel deed zich voor dat swinters iedere keer mijn accu leeg was na 1 of 2 dagen.

Door de weerstand in de massakabel laad de auto slecht. tevens altijd moeizaam startende auto gehad, traag draaiende startmotor, ook met volgeladen accu.

De kabel zit op een onmogelijke plek onderop het blok, gewoon afknippen en bovenop het blok vastmaken.... je gelooft het niet ik heb een compleet andere auto.

- de auto trekt veel sneller op
- mijn achterruitverwarming is direct actief ipv na 10 minuten
- snel werkende aansteker
- mijn stoelverwarming doet het weer
- en weer een goed startende auto!

Hoe kom je erachter? Weerstand meten tussen je - pool vd accu en je motorblok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.