Volvo 850: volvo 850 rijdt 1 op 6 met brandend lambda lampje

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 20V

Hallo, ik heb een 850 20V met 410000 km op de teller. Net gekocht met brandend lambda lampje. Foutcode uitgelezen, geeft code 512 en soms 511

512 Lambda–integrator ondergrens
511 Adaptieve lambdaregeling stationair ondergrens

het verbruik op lpg is 1 op 6, hoort zo tussen 1 op 7/8 te doen.

Als ik hem reset, krijg ik hem op lpg na 10km al terug, op benzine blijft hij weg! Iemand tips? Kan ik er van uitgaan dat de sonde kapot is of kan het ook egens anders aan liggen? Ik vindt het raar dat de melding op lpg zo snel terug komt..... Luchtmassameter gecheckt, is goed, geen vacuumlekken etc.

JelleD.

Geplaatst door JelleD. (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat zal dan betekenen dat er iets niet deugd in de lpg-toevoerregeling.
Als de storing niet op benzine komt, ligt het dus niet aan de lambdasonde want dat signaal wordt ook voor de benzineregeling gebruikt.
Je zult het dus ergens anders moeten zoeken waardoor de waarde buiten z'n boekje gaat.

jacques1967 (0), 12 jaar geleden

Bij mijn 850 glt brandt hetzelfde lampje ook altijd. Echter , het verbruik is normaal op lpg . Het verbruik van mijn auto lag de laatste 1500 km op 1 op 9.4 op lpg. Ik denk dat de lambda integrator out of tune is, en dus niet werkt. Dus ik zou hiervoor bij een gasspecialist langs gaan. Hoeveel verbruikt de auto op benzine?
Knipperen er ook lampjes van de gasaanduiding? Soms helpt het om de zekeringen van de gasinstallatie ff te checken , dus ff eruit en er weer in.Deze zitten onder de motorkap ,in de buurt van de accu. Echter een zware rechtervoet brengt ook verbruiksgegevens als die van u .

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je AMS systeem heeft zal ik deze opnieuw laten inleren om te beginnen.

JelleD. (0), 12 jaar geleden

[quote=jacques1967]Bij mijn 850 glt brandt hetzelfde lampje ook altijd. Echter , het verbruik is normaal op lpg . Het verbruik van mijn auto lag de laatste 1500 km op 1 op 9.4 op lpg. Ik denk dat de lambda integrator out of tune is, en dus niet werkt. Dus ik zou hiervoor bij een gasspecialist langs gaan. Hoeveel verbruikt de auto op benzine?
Knipperen er ook lampjes van de gasaanduiding? Soms helpt het om de zekeringen van de gasinstallatie ff te checken , dus ff eruit en er weer in.Deze zitten onder de motorkap ,in de buurt van de accu. Echter een zware rechtervoet brengt ook verbruiksgegevens als die van u .[/quote]
Er knipperen geen lampjes, de foutmelding is steeds 512: Lambda integrator ondergrens. Verbruik is overigens met rustige rijstijl. Zal het eens proberen met de zekeringen

JelleD. (0), 12 jaar geleden

[quote=Herman Volvo]Als je AMS systeem heeft zal ik deze opnieuw laten inleren om te beginnen.[/quote]
Ik heb inderdaad een ams systeem (vialle) Dit inleren gaat gewoon door kilometers te maken?

JelleD. (0), 12 jaar geleden

Zou het ook de lambda simulator kunnen zijn? Zo ja, waar kan ik deze vinden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.