Volvo S70 2000: kachel wordt niet heet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B5244S2, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Hoi,

Ik heb een Volvo S70 met de 2.4 140pk benzinemotor.

Het volgende probleem: De kachel wordt niet heet.
Ik heb de kachelradiator al geflusht (met de tuinslang) en verse koelvloeistof erin geschonken. Ook is de thermostaat vervangen en zit er een 2 jaar oude waterpomp/distributieset op. De temperatuur blijft helaas gewoon lauw en wordt niet heet. Wél als ik bijvoorbeeld 5.000 toeren draai, dan komt er hete lucht uit.

Het viel me verder ook op dat in mijn vraagbaak staat dat er ruim 7,5 liter koelvloeistof in gaat, maar ik er nét ± 5,5 in krijg (dit is overigens evenveel als er voorheen in zat).

Kan iemand me verder helpen?

Groetjes Sjoerd

CTIS

Geplaatst door CTIS , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Je krijgt nooit alles er uit , er blijft kvs staan je blok zelf , je zegt bij hoge toeren wordt hij wel warm , zou ik toch denken aan een circulatie probleem ,.
De warm koud klep in je kachelhuis werkt wel goed , airco staat uit ?

CTIS, 8 maanden geleden

Airco staat aan, maar de temperatuurknop staat op "rood" of een tikkeltje lager op 26,5. Dan blijft het ook lauwe lucht.

Airco uitzetten?
Ik heb ook de mogelijkheid om 'm uit te lezen met een kleine scanner.

Verdamper is trouwens een jaar geleden vervangen, maar denk dat dat een ander systeem is?

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Zet de airco eens uit , je hebt climate controle denk ik omdat je de temperatuur in kunt stellen , met deze buiten temperaturen wind de kou lijkt het wel .

Highway PRO, 8 maanden geleden

Worden wel beide kachelslangen warm?. vermoed dat er lucht in zit of de kachelklep motors werken niet goed meer.

check

Beste antwoord, geplaatst door CTIS, 8 maanden geleden

@Kaleido1: Ik heb het geprobeerd, maar helaas geen verschil.

@Highway: zal de kachelslangen nogmaals checken. Ten aanzien van de kachelklepmotors: Kan ik daar iets over terugvinden als ik de auto uitlees?

Highway PRO, 8 maanden geleden

Ik werkte toen bij volvo en orgineel apparatuur had soms moeite met de kachel unit. Kun je een foto
plaatsen van de kachelunit?

Coen Valk, 7 maanden geleden

Sjoerd,
Met mijn s70 uit 1997 heb ik hetzelfde probleem, blazen doet hij goed en ook de verschillende standen. Ik heb de kachel radiateur vervangen maar dat is het ook niet. KV is gewoon op niveau en inderdaad als je ff wat meer toeren draait dan wordt hij welarm maar anders komt er gewoon lauwe lucht uit. Mocht je al de oplossing hebben gevonden dan zou ik dat graag willen weten en anders denk ik dat er vast wel iemand hier is die dit wel vaker heeft gehad.

Mvg

Coen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.