Volvo V40: kachelradiator vervangen?

Bouwjaar: 1999

Mijn 1.9 TD heeft last van een lekkende kachel(radiator) Er komt stoom uit de ventilatie openingen. Om de radiator te vervangen moet het dashboard helemaal gedemonteerd worden, heb ik gehoord, klopt dat? En zo ja wat komt daar allemaal bij kijken? Een klus om zelf uit te voeren? Waar moet ik beginnen?

Alvast bedankt voor je reactie,

Ton

Ton147

Geplaatst door Ton147 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt, dashboard moet er uit. het is te doen met normaal gereedschap maar let op de airbags en vooral op de contactring achter het stuur. vergrendel deze eerst voordat je het stuur van de stuuras afneemt. anders kost het je een contactrol.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Vergeet ook niet de accu pool los te halen. En wacht dan een minuut of 10 voor je aan de airbags begint.

Ton147 (0), 18 jaar geleden

Hé, bedankt zover, ik ga er nog eens ernstig over nadenken. Reparatie bij de dealer kost ongeveer ¤ 750,-

Ton147 (0), 18 jaar geleden

Eindelijk zover dat de radiator is uitgebouwd, inderdaad lek aan de bovenzijde. Was nog een hele klus, maar nu zoek ik dus een vervanger. Nieuwe bij de dealer halen of heeft iemand er toevallig nog één liggen?

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

Ton
Laat hem maken bij een radiatoren bedrijf,ben je goedkoper uit als een kopen en het is even goed.
gr Jan

Ton147 (0), 18 jaar geleden

Jan,
Heb je een adres in de buurt van Deventer voor me??

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Radiateuren worden niet of nauwelijks nog gerepareerd, dat was vroeger, toen ze nog helemaal van koper waren.

v40pokemon (0), 18 jaar geleden

Ik heb toevallig hetzelfde probleem. Ga komend weekend beginnen aan uitbouwen. Maandag is de nieuwe binnen (bij de dealer)

Ton147 (0), 18 jaar geleden

Ik heb vorige week alles weer ingebouwd en het werkt weer zoals het hoort. Het is wel te doen, je moet er alleen wel een paar uurtjes voor uittrekken! Het hele dashboard met alle bedrading moet er uit! het stuur en de airbag (nog bedankt voor de tips hierboven)Het dashboard zit op een aantal punten vast waarvan sommige moeilijk bereikbaar zijn. O.a. twee achter de luidsprekers op het dashboard en één ergens in het midden. Als je zover bent kan de hele kachelunit er uit, is een beetje lastig om er onderuit te krijgen door de stang die er bovenlangs loopt. Als je alles los draait, ook de besvestiging van de airco en de ventilator, krijg voldoende ruimte om hem eruit en daarna er weer in te krijgen! Veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.