Volvo S80: keuze hendel beperkt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 140Kw

goededag, wij hebben hier een volvo met een storingsmelding " keuze hendel beperkt " Nu bij het uitlezen kregen we dat er een minimale spanning was. en hebben hierop de sensor voor de keuze hendel op de bak vervangen. maar helaas het zelfde probleem blijft. na het monteren hebben wij hem gerest. wat eerst niet ging. nu wel alleen bij starten motor komt hij meteen terug. Heeft er iemand een oplossing voor. Wij hebben wel originele onderdelen van Volvo gebruikt dus geen imitatie.

alvst bedankt

apalracer

Geplaatst door apalracer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

Controleer de massa eens. Als ik me niet vergis zit hij op de linker binnenscherm. Ik ken een probleem met de keuzehandel toen we debout wilde losdraaien brak hij af. Nieuwe massa en probleem was opgelost.

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

Bedankt gaan we dat even proberen, ga hem vandaag ook even spoelen want soms vind ik hem beetje hard schakelen.

volvospeed (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Highway]Controleer de massa eens. Als ik me niet vergis zit hij op de linker binnenscherm. Ik ken een probleem met de keuzehandel toen we debout wilde losdraaien brak hij af. Nieuwe massa en probleem was opgelost.[/quote]
idd links voor aan de balk waar je voorscherm op zit geschroefd, zitten 3 a 4 massa contacten met M6 boutjes.

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

Helaas heeft niet geholpen zelfs na het spoelen geen gewenste effect. helaas is hij ook nu wat moeilijker aan het schakelen ook voor het verversen. van de 3e versnelling naar de 4e "slipt "hij. De storingsmelding via de uitleeskast geeft aan " Shift lock solenoid signal to low. '
Wij hebben zelfs een extra massa gemaakt vlak bij de schakelstandklep. geen effect.

alvast bedankt voor het meedenken

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

code TCM-0092

Herman BMW (0) PRO, 10 jaar geleden

Ben bang voor je dat je op een nieuw kleppenhuis uitkomt!

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

De foutcode is dat je de keuze handel niet uit de P kunt krijgen. Ik heb hier een link over de foutcode.

http://www.volvoforums.org.uk/showthread...

Ik denk dat je bak aan revisie toe is. Hoe was de olie? Zwart?
Deze bakken zijn niet de sterkste. Je klacht omschrijving als hard schakelen wil door spoelen soms wel helpen, maar als te lang is door gereden is het niet meer te redden. Je geeft ook aan dat de bak al slipt.

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

het rara is dus wel dat ik gewoon kan rijden en de keuze hendel zit dus gewoon wel los. De bakolie was wel vervuild. auto heeft nog maar 188dkm gelopen dus zou de bak nog niet versleten mogen zijn.

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

nu bezig geweest met de keuze hendel . blijkt de sensor/klep bij de pook niet goed is en compleet niet werkt, morgen eens even de tunnel openmaken en meten. tevens gaan we er een toevoeging in de bak gieten. want bij hogere toeren of doortrekken van de auto schakeld hij veel beter.

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

keuzehendel zit hem waarschijnlijk in de sensor/schakelaar bij de pook die reageerd niet meer. kan hem zonder het rempedaal in gedrukt te houden schakelen,
In de automaat bak nu na het spoelen een toevoeging van Forté er in gedaan, schakelen gaat langzamerhand beter en soepeler. als het is verholpen allemaal zal ik het melden.

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

weet iemand hoe de schakeling werkt van het rempedaal naar de keuze hendel of heeft iemand het schema hiervoor. want de magneetklep bij de pook werkt wel maar krijgt geen aansturing.

alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.