Volvo S60: kleine vraag over automaat spoelen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Ten eerste: geweldig forum!!!

Ik heb een S60 met iets meer dan 100000 km op de klok. De automaat schakeld nog prima, maar de olie begint een beetje grijzig te worden. Ik heb het iedee dat het schakelen (vooral bij koude bak) iets stoteriger gaat. Ik wil dus die bak gaan spoelen. Handbakken zijn geen probleem voor me, maar van automaten heb ik een stuk minder verstand.

Retourleiding ga ik dus los maken, maar nu de vraag: moet ik de motor laten lopen en de olie door de pomp eruit laten pompen? Ik stel me voor dat de bak dan op een gegeven moment droog loopt... Ik kan ook steeds olie aan de bak toevoegen als hij aan het leeglopen is, maar is dat de bedoeling? Kortom, ik weet het gewoon niet.

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Joep

meneer Joep

Geplaatst door meneer Joep (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is gemakkelijk maar als je met 2 man bent is het handiger.
Je haalt de retour los uit de radiateur en ik dacht de onderste slang en niet de bovenste. Daar zet je een bak onder en start de motor als er geen olie meer uit de retour komt direct de motor afzetten. Nu de automaat weer vullen via de peilstok tot de automaat weer op peil staat. Dit herhaal je een keer of 4 en je zult zien dat de olie schooner wordt. De olie moet je halen bij de Volvodealer of bij Esso en het is ATF D4 voor jou automaat bak.
Deze olie zeker gebruiken want die wordt voorgeschreven door volvo en wordt alleen gemaakt voor Volvo en ik dacht ook Saab en alleen door Esso.

Als je met 2 man bent is het iets gemakkelijker omdat je niet naar de contactslot hoeft te rennen als de olie stopt. Deze methode wordt ook door volvo voorgeschreven.
Als je het een geknoei vind gewoon door de dealer laten doen.

meneer Joep (0) PRO, 17 jaar geleden

XC90, bedankt voor je uitleg. Met een grote bak er onder zal het knoeien mee vallen en ik vind wel iemand die even wil assisteren.

groeten, Joep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.