Volvo S40: Kloppend/brommend geluid waarschijnlijk linkervoorband bij 30 km

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0D

Vlak nadat de voorbanden zijn vervangen door Michelin Primacy HP, is bij mij een kloppend geluid hoorbaar, vermoedelijk bij de linkervoorband. Het is een laag brommend geluid. Het gekke is dat het geluid lichtjes begint bij 20 km/u, duidelijk aanwezig is bij 30, en bij 40 km/u is het weer weggestorven. Het geluid is weg bij stevig sturen naar links en lijkt iets erger te worden bij het sturen naar rechts, aangezien er dan ook meer druk op het linkerwiel plaatsvind.

Het is een geluid wat je ook zou verwachten als je op één plek een stukje van de band zou afschaven. Er mankeerd echter op het oog en gevoel echter helemaal niks aan de band. Het geluid lijkt synchroon te lopen met de omwenteling van de band, en er is ook een zeer lichte resonantie in de bodem van de auto voelbaar die synchroon loopt met het geluid.

Wat zou dit kunnen zijn, ik heb er alleen op het oog naar gekeken, maar over 2 weken volgt een grondig onderzoek en ik ben benieuwd of iemand ons alvast wat tips kan geven.

P.S. Even tussendoor, weet iemand of mijn auto hydrolische klepstoters heeft, of moeten de kleppen regelmatig gesteld worden?

106diesel

Geplaatst door 106diesel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Kevin DT (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedemiddag,

allereerst uw wagen heeft hydraulische klepstoters...

betreft het gebrom van het voorwiel moet je eventueel eens voelen of er geen speling zit op het wiel. Dit kan je voelen en horen wanneer u de wagen opkrikt, handen eens boven en onderkant van het wiel houden en eens duwen en trekken aan het wiel. daarna links en rechts op de band vasthouden en opnieuw eens duwen en trekken. door deze handeling kan je nakijken of er misschien iets mis met de ophanging.

eventueel ook eens nakijken wanneer het wiel vrij staat van de grond eens handmatig rond te draaien. misschien is je wiellager wel kapot.

mvg,
Kevin

106diesel (0), 14 jaar geleden

Hartelijk dank. Jammer dat deze hydraulische klepstoters heeft, hij nagelt wat meer dan in het begin heb ik het idee en als je dan even de kleppen stelt is dat vaak de oplossing, bij deze dus niet.

Bedankt voor de tips met het wiel, zal dan wel een lager zijn denk ik, want er zit geen speling op. Volgende week zullen we het weten. Wel vreemd dat het alleen bij 30 km/u lawaai maakt, en dat het slechts steeds heel kort is bij elke omwenteling van het wiel. Kan dat bij een lager?

106diesel (0), 14 jaar geleden

Opgelost, het kwam toch van achteren, al zou ik er bijna m'n auto om verwed hebben dat het van voren kwam.

De achterbanden waren zowat vierkant gesleten. Zaten er ook al 120.000 km, maar waren nog steeds niet helemaal af. Nieuwe bandjes achter en viola weer heerlijk stil.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.