Volvo V40: Koelventilator blijft draaien

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0T

Hallo,

Ik heb al gezocht met de zoekfunctie maar nog niet het juiste antwoord gevonden;

Het volgende; mijn koelventilator begint direct na het starten van de motor te draaien. Ook na het uitzetten van het contact blijft deze circa 2 minuten door draaien. (ook nadat de motor slechts een paar tellen heeft gedraaid) Uit de info die ik kan vinden zou het met een temperatuursensor te maken hebben. Waar zit deze en hoe kan ik eenvoudig uitzoeken of deze inderdaad de 'boosdoener' is. Zelf denk ik in de buurt van de radiator maar kan niets vinden.. Het betreft een V40 2.0T 160pk motor uit 1999. (Het mooist is een fototje...)

Alvast bedankt voor de info.

gr, Robbert Jan

vliegendev70

Geplaatst door vliegendev70 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vliegendev70 (0), 11 jaar geleden

Inmiddels zelf de oplossing gevonden.

De motor-temperatuursensor (deze zit direct onder de Thermostaat) vervangen. Er zit nog een temperatuursensor in het motorblok aan de zijde waar de versnellingsbak zit. Deze stuurt echter alleen de temperatuurmeter op het dashboard aan.

Het vervangen van de eerst genoemde sensor was de oplossing van het blijven draaien van de koel-ventilator tijdens het rijden en gedurende circa 2 minuten na het uitzetten van de motor.

Hoop dat iemand hier nog wat aan heeft!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.