Volvo V40: V40 Storing Gasklepsensor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 (90 kW) B4184S2

De gasklepsensor van mijn V40 geeft een foutcode.

Nu twee weken geleden ging het lampje van het motormanagement soms aan. Na het schoonmaken van het gasklephuis en de stappenmotor bleef het lampje echter continu branden.

Gisteren bij de garage geweest en daar kwam uit dat de gasklepsensor een foutcode geeft.

Zo'n drie jaar geleden heb ik de sensor (een simpele enkelvoudige potentiometer) vervangen nadat deze eerder een foutcode gaf. Het probleem was daarmee toen meteen opgelost.

Nu heb ik gemerkt dat de sensor iets los was gekomen en niet meer helemaal goed vast zat. Daardoor zat hij iets verdraaid. Daarop heb ik de sensor opnieuw vastgezet met Loctite. Connector en contactpunten zagen er verder goed uit.

Waar de vorige keer dat ik de sensor vervangen heb de foutcode automatisch wegging (na 4 keer opnieuw starten), blijft het lampje nu echter nog steeds branden.

Kan het zijn dat ik de foutcode er nu in de garage uit moet laten halen? Er hoeft voor deze sensor toch niets 'ingeleerd' te worden o.i.d.?


Met vriendelijke groet,

Gijs

gijs_co

Geplaatst door gijs_co (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gijs_co (0), 11 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost. De connector nogmaals losgehaald, ingespoten met WD40 (werkt ook als contactspray) en het lampje ging na drie keer starten vanzelf uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.