Volvo V40: Volvo V40 1.9D schokt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

Hallo mensen,

Ik heb een probleem die ik jullie graag wil voorleggen; Vorige maand is mijn distributieriem gesprongen tijdens (langzaam) rijden. Na de reparatie (multiriem + distributieriem + kleppen etc.) heb ik ineens problemen met het rijden. Tijdens het rijden begint de auto soms ineens te schokken. Het is de eerste 50 km na de reparatie niet gebeurd, toen wel. De auto is terug geweest bij de garage, maar zij konden het probleem niet vinden, ook doordat het probleem bij hun niet naar boven kwam en er ook geen foutmelding was. Er is toen door de garage een vloeistof oid in de tank gedaan om de verstuivers te reinigen. Ik heb daarna ca. 300 km zonder problemen gereden, maar vanmorgen kwam het probleem toch weer op. Tijdens het rijden schokt de auto. Ik ben gestopt en de auto 2x herstart en toen was het probleem weer weg. Zojuist weer langs de garage gereden, maar uiteraard.. het gebeurde niet bij de garage.

De eerste keer ontstond het probleem toen ik mijn gas (bij ca. 100 km/h) losliet, vanmorgen toen ik uit de 1e versnelling weg reed en vervolgens tijdens "normaal" rijden in de 3e versnelling. Ik zie als dit gebeurd verder geen rook achter mijn auto. Het lijkt wel alsof er ook een soort van tik te horen is in de motor als het gebeurd..

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Kan het te maken hebben met de distributieriem, zijn het de verstuivers of iets anders?

Alvast bedankt!
Jeroen

Jeroen_O

Geplaatst door Jeroen_O (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jeroen_O (0), 11 jaar geleden

Niemand die hier iets meer over kan zeggen?

Jeroen_O (0), 11 jaar geleden

Er komt nog bij dat ik het gevoel heb dat het brandstofgebruik ook hoger ligt (volgens boardcomputer). Ik heb nog niet getankt dus kan het niet met zekerheid zeggen..

DAVID2014 (0), 11 jaar geleden

EGR klep kapot misschien, rookt hij soms ook mee bij optrekken? vermogenverlies?

Jeroen_O (0), 11 jaar geleden

Hij rookt niet bij het optrekken, wel heb ik als hij schokt ook last van vermogenverlies.. Ik zou zeggen de verstuivers, maar ik heb er niet al te veel verstand van.. wat denk jij?

DAVID2014 (0), 11 jaar geleden

Als je vermogenverlies hebt tijdens het schokken kan het zijn dat de EGRklep blijft open staan maar dan moet dat gepaard gaan met wat rookontwikkeling.
moeilijk om zo maar te zeggen wat het zou kunnen zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.