Volvo V70: Koppelingdruklager lekkage

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Lekt koppelingsvloeistof. Lijkt op een lek van het druklager. Iemand tips om dit op te lossen? Leiding gaat het koppelingshuis in en de vraag is of dit alleen is op te lossen door de bak erachter weg te halen (zoals bij de Renault Traffic en Vivaro) of dat dit iets anders werkt en wel uitwendig is op te lossen?

Bvd,

Geert

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

nou siem spijtig maar de bak moet eraf.
is tegenwoordig wel verveelend is niet meer effe cilindertje vervangen.

groetjes jan.

Siem Bijman (115) PRO, 13 jaar geleden

Waren we al bang voor. Gaan we mee bezig.

Geert

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

sukses.

groetjes jan.

Siem Bijman (115) PRO, 13 jaar geleden

Koppeling is gelukt, maar we hebben nu een voor ons onverklaarbaar probleem. We hebben het stuurhuis losgeschroefd van het subframe, zodat we het subframe konden weghalen. Het stuurhuis is blijven bungelen aan de stuurkolom. Na montage van het subframe en het stuurhuis weer vastgeschroefd aan het subframe, bleek dat de aluminium stuurbuis van het stuurkolom (binnenin de cabine) is scheef gedrukt en helemaal is verbogen.

We kunnen dat niet verklaren, maar hebben een andere stuurkolom gekregen, maar ook die is te lang en kan zonder forceren daar niet meer tussen gemonteerd worden. Kortom, het lijkt wel of de stuurkolom te lang is geworden, of dat asje wat uit het stuurhuis zelf komt te lang is geworden. Misschien is er iemand die dit probleem herkent en de oplossing weet?

Geert

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

nee siem zo iets heb ik gelukig nog niet mee gemaakt.
je zal zelf de boel al onderzocht hebben dus het zal geen kwestie van uitgeschoven zijn al denk je daar in eerste instantie aan.
ik heb jammer genoeg dus ook geen oplossing voor je.

groetjes jan.

Siem Bijman (115) PRO, 13 jaar geleden

Probleem gelukkig na veel redeneren opgelost. Kontakt gehad met een Volvo specialist die zo vriendelijk was de uitgaande as vanaf het stuurhuis te meten en zo hadden we de mogelijkheid die te vergelijken. Die was even lang, dus daar zat het probleem niet. Toen de oude kolomas gedemonteerd en daar bleek dat deze wel degelijk moest kunnen inschuiven. Uiteindelijk de stuurkolom die we hadden gekregen iets meer kracht op gezet en bleek die inderdaad inschuifbaar te zijn en was ie gewoon te monteren.

Dit kan dus iedereen gebeuren en een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Doordat de as helemaal uitgeschoven was bij het vastzetten van het subframe, is de kracht op de kolom iets in een hoek gekomen en ipv recht op de as zodat de as terug kon schuiven in de kolom, en is deze zo verbogen. De stuurkolom die we hadden gekregen was ook helemaal uitgeschoven en moest dus achteraf gewoon eerst met een beetje kracht terug in de kolom getikt worden. Maar omdat er al 1 krom was, waren we daar wat voorzichtig mee, tot we wisten dat er op deze manier niets fout kon gaan.

Pffff.........!

Siem Bijman (115) PRO, 13 jaar geleden

[img]http://img97.imageshack.us/img97/6658/ds...[/img]

Zo krom en beschadigd was ie. Te zien in ingeschoven positie.

Siem Bijman (115) PRO, 13 jaar geleden

[url=http://img690.imageshack.us/i/dsc00348g....][img]http://img690.imageshack.us/img690/8940/...[/img][/url]

Zo is ie uitgeschoven (de beschadigde kolomas)

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

nou toch mooi dat je het voorelkaar gekregen hebt en als zo iets gebeurt en je het nooit gehad hebt dan is dat heel lastig.

groetjes jan.

Siem Bijman (115) PRO, 13 jaar geleden

Dankje Jan, al was het alleen al voor de morele support!!!

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

ja meer kon ik je niet aan bieden maar zel;f heb ik het ook op die manier dat efe andere kijk of dergelojke toch nog iets positiefs heeft.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.