Volvo S80: krukaspoilie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: b5244s

hallo

kan ik bij deze vijf cilinder motor de distributieriem vervangen zonder de centrale moer van krukaspoelie te verwijderen, zo niet hoe kan ik hem los krijgen zonder het speciale volvo gereedschap ?

bij voorbaat dank

mvg marco

marcodh

Geplaatst door marcodh (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Marco die pouley kan apart los gemaakt worden. Door roest kan het nog een crime worden om hem los te nemen . Zet er geen hefboom achter want daar kan de snaarbescherming niet tegen . Zoek eerst de merktekens op voor je wat los haalt .Gebruik wat bijtipverf. Die spancilinder los schroeven en in een bankschroef op de min. lengte drukken (voorzichtig ) en een boortje er in. Met wat geduld is het goed te doen. Succes.

Highway (145) PRO, 13 jaar geleden

Marco, ik weet niet of je handig bent maar je kunt het ook zonder de peolie te verwijderen. Ik heb jaren niets anders gedaan. Achter de poelie zit een kunstof plaatje met 2 M6 boutjes. Deze er uit en als de riem los ligt kun je hem er daar tussen uit friemelen. Wil dat niet lukken danknip je de oude riem door en als je de nieuwe riem monteerd kun je de riem er zou tussen doen. mooi plaat hpouden en eerst aan de achterkant er door en dan aan de voorkant.

Let wel op: Onder de getande krukaspoelie zit een bultje zorg dat de riem daar niet onder ligt maar er boven. Je kunt dat goed voelen met je vingers.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Toch die pouley er maar afhalen dan zie je wat je doet. Je ziet dan ook wat er waarvoor die boutpennen daar zitten. Dat handig zijn komt later wel. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.