Volvo S80: Lambda lampje aan na vervangen distributieriem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Hallo allemaal,

Ik heb een volvo s80, bj 1999, met het 2.5 tdi blok erin.

Vandaag is de hele distributie vervangen, inclusief spanrollen.

Echter staat nu het lambda sensor lampje aan. De eerste keer gaf het display ook de melding motorservice, en vervolgens code 41.

De OBD is ook niet uitleesbaar.

Heeft iemand een idee/tip wat te doen voordat ik naar de dure volvo dealer rijd? De auto is in een professionele garage gemaakt, en daar kon men de OBD niet uitlezen.

Kan er iets ernstigs aan de hand zijn?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

matsvi

Geplaatst door matsvi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Het lampje is een algemeen foutlampje voor de motor en beslist niet een lambda lampje, want een diesel van dit bouwjaar heeft helemaal geen lambda-sondes.
Uit laten lezen door de dealer, dan weet je meer. Hoewel gezien de reparatie dit eigenlijk door de reparateur gedaan (en betaald) moet worden.

Bij de dealer was je deze ergernis bespaard gebleven, dus of je nu echt goedkoper uit bent?

matsvi (0), 14 jaar geleden

Uiteraard zal dit door de reparateur opgelost gaan worden.

Met alle respect voor de Volvo dealers en monteurs, maar als je ziet wat voor ellende ik heb gehad met de plaatselijke Volvo Dealer (een grote keten in de Kempen/Brabant), dan begrijp je mijn keuze.
Ik heb mijn Volvo pas 6 maanden, en iedere reparatie die hun uitgevoerd hebben was niet goed of onvolledig. Zelfs voor het uitlezen van de auto vragen ze 50 euro!

De Volvo dealer zou voor precies delzelfde klus 1355 euro rekenen, terwijl ik nu 520 euro kwijt ben, inclusief waterpomp en riemen hiervan, en uiteraard inclusief factuur met btw. Bij een officiele Bovag garage uitgevoerd.

Maar los daarvan, bedankt voor jouw tip, als het echt moet ga ik naar de Volvo dealer in een andere stad om het uit te laten lezen.

bougievonkie (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is jammer om te horen dat je zoveel ellende bij een dealer hebt gehad is dit niet met een goed gesprek opgelost bij de dealer? zou ik wel verwachten van een dealer. (Zelf voor 2 volvo dealers gewerkt)

wat betreft lampje, deze auto's zijn moeilijk uit te lezen door andere garages dus advies is wel om naar dealer te gaan.

ben eigenlijk wel benieuwd.

matsvi (0), 14 jaar geleden

Dat ga ik ook doen. Ik heb hem nu 6 maanden, en in die tijd al bijna 40 000 km mee gereden. Maar een keer is dit lampje voor korte tijd gaan branden.

Het is inderdaad jammer dat het bij de Volvo dealer zo gelopen is. Ik had er ook veel meer van verwacht. Maar ik ga de discussie niet aan, heb wel mijn standpunt bij ze duidelijk gemaakt.

Ik houd je op de hoogte, misschien gaat hij vanzelf weer uit een dezer dagen.

Voor de rest is het trouwens wel een super auto, zeer veel comfort, goed rijgedrag, en zeer gunstig verbruik.

bougievonkie (0) PRO, 14 jaar geleden

1 ding is zeker dit lampje gaat niet vanzelf uit, kan wel gevolgschade veroorzaken. dus zou er niet te lang mee wachten. Succes.

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

dynamische pompafstelling controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.