Volvo XC90 2008: lederbekleding XC90 Momentum niet duurzaam?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Hallo,

Ik heb een XC90 Momentum van 2008. De donkergrijze lederbekleding van de zetels is een gladde bekleding op het zit- en ruggedeelte van de stoelen, en aan de zijkanten van de stoelen een licht geribbeld type.
Wat ons opviel is dat de gladde lederbekleding zeer snel slijtage lijkt te vertonen: meerbepaald het gedeelte onderaan de rugzitting is al helemaal dof geworden, bv. door wrijving met de broeksriem (dit was al na een 30.000km het geval). Daarnaast is het gladde leder ook uiterst gevoelig voor krasjes door toedoen van de minste wrijving (nagels, broeksrits, enz...).
Ik heb al altijd lederen bekledingen gehad (ook gladde), maar nog nooit slijtageproblemen ondervonden. Is dit een gekend probleem van dit type leder, en is er iets aan te doen (bv. behandeling met een speciaal produkt)?
Ik heb het leder nog niet behandeld met een produkt.

mvg,
Xavier

XVC

Geplaatst door XVC (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou zeggen meld je met de auto bij de Volvo dealer.

abid (0), 13 jaar geleden

mocht het geen garantie zijn dan bied ik aan om je interieur opnieuw te bekleden met degelijk leer+ garantie voor zachte prijsje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.