Volvo XC90 2003: XC90 Schokbrekers vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Volgens mijn dealer zouden alle schokbrekers van mijn auto vervangen moeten worden. Het prijskaartje is ongeveer 2000 euro. Ik vond dat veel te veel aangezien de rest van de 250.000km beurt ook al 2250 euro had gekost. Als ik over verkeersdrempels rijd of over oneffenheden in de weg, kraakt er iets in de wielophanging en mogelijk de schokbreker. Ik ben van plan eerst van de voorkant de schokbrekers te vervangen en heb ik Ermelo een bedrijf gevonden waar deze 176 per stuk kosten incl BTW. Zowel bij de dealer als bij Kwikfit kost het vervangen ruim 900 euro. Volgens mij wordt ik hier een oor aan genaaid, dit moet toch veel goedkoper kunnen? Het zijn toch gewoon McPerson veerpoten net als iedere andere auto?

Jaapxc90

Geplaatst door Jaapxc90 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

joep2006 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het al in de schokbreker zit,is het veel geld,is dus wel mc pherson,kunnen ook de bovenste veerschotels zijn waarvan de rubber ingescheurd is,alleeen om deze te vervangen dienen de schokbrekers ook gedemonteerd te worden

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

€900,-.? dat wil zeggen dat ze er bij de volvo 10 uur over doen.

Jaapxc90 (0), 13 jaar geleden

Zowel de Kwikfit als de Volvo dealer rekenen 900 euro inclusief de schokbrekers en gaan uit van ongeveer 5 uur werk. Dit lijkt mij overdreven. De voorste kant maakte dus een krakend geluid aan de bovenkant van de schokbreker, dus bij het bovenste gedeelte. Ik heb wat WD40 gebruikt om de boel een beetje te smeren en het krakende geluid als ik over verkeersdrempels rijd is verdwenen. Bedankt in ieder geval voor jullie reacties. Kunnen jullie mij aangeven wat de normale tijd is om de achterste schokbrekers te vervangen? Ik denk dat dit wel een keer nodig is omdat de auto een beetje naveert wanneer je de auto op de trekhaak drukt.

Skylger (0), 13 jaar geleden

2 achterste schokbrekers vervangen kost ca. 300 €.

Herman BMW (0) PRO, 13 jaar geleden

Advies bovenste moer met plaatje van de schokdempers verwijderen en dan met een bandenlichter op de moer eronder kracht uit oefenen want in het begin ging van de bovenste veerschotel het vulkanisatiegedeelte los van de metalen bus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.