Volvo V70: lpg lpi komt niet op toeren , slaat af ,start goed op benzine

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2400 141 pk

de gehele morgen goed gereden,volgetankt,toen liep hij ook nog gewoon goed,na 15 km stilgezet.
toen ik weer wegging na ca20minuten starte hij normaal op benzine,echter na het overschakelen op lpg begint hij te schokken en komt hij niet op toeren,volgas geven lukt niet, bij laag toerental slaat hij af.
lpg vialle installatie geen turboversie geen bifuel versie de pomp in de tankt tikt bij het contact aanzetten (afsluiter reageert nog)

MOPARMAN

Geplaatst door MOPARMAN (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MOPARMAN (0), 12 jaar geleden

Bedankt Voor Geen Reacties Te Geven,volvo Dealer En Nog Een Officiele Garage Gaven De Lpi Pomp Aan Als Oorzaak,alle Zekeringen Hebben Ze Visueel Gecontroleerd,ook De 4 Van De G3 Installatie,savonds Heeft Mijn Zoon Alle 4 De Lpg Zekeringen Vernieuwd En Toen Was Het Probleem Opgelost,1 Zekering Had Een Bijna Onzichtbaar Brandpuntje Hetgeen De Storing Veroorzaakte!dus Niet Zichtbaar Doorgebrand!
Echt Met Het Blote Oog Niet Zichtbaar! Goedkoop Opgelost Dus N B Ook Telefonisch Werd Me Verteld Dat Het De Pomp Moest Zijn Door Diverse Monteurs...........................................zekeringen Goed Checken Dus!!!

jeffrey_230 (0), 12 jaar geleden

Hallo Moparman,

Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn V70 uit 2001. Op benzine loopt hij prima, maar zodra 'ie overschakeld op gas slaat hij af. Ik zat ook al aan de Lpi pomp te denken, maar zou graag jou oplossing eerst proberen, dat scheelt me immers een hoop geld! Ik weet alleen niet waar de LPG zekeringen zitten. Ik heb de zekeringen bij het stuur én in de motorruimte gecontroleerd, maar ik kon geen aparte zekeringen vinden voor de LPG installatie. Waar zaten deze bij jou? Ik weet dat er waarschijnlijk verschillende plekken zijn waar ze mogelijk zitten, maar misschien heb ik geluk en zitten ze op dezelfde plek! Waren dit bij jou gewoon de standaard 5-10-15-20 etc zekeringen?

Alvast bedankt!

Jeffrey

jeffrey_230 (0), 12 jaar geleden

sorry, iets te vlot gereageerd. Ik heb ze gevonden, een apart compartimentje naast de zekeringen in de motorruimte. Bedankt voor de tip in elk geval, ik ga ze vervangen op hoop van zegen!

johan191 (0), 10 jaar geleden

Jeffrey,

Ook bij mij hetzelfde probleem op mijn Volvo V70 met LPG G3 uit 2001. (gasinstallatie zit er nog maar een paar jaar op) Op gas rijden kan ik sinds een paar dagen vergeten. Dan slaat de motor af. Lijkt op geen gastoevoer. Ik zoek mij ook een ongeluk naar deze zekeringen, maar heb ze nog niet gevonden.
Ik ben wel benieuwd waar die zekeringen kunnen zitten.
Iemand een foto voor mij? Ook het olietankje (kunststoffles) is bijna leeg, kan iemand mij vertellen wat daar in moet, en zou dit de reden kunnen zijn dat mij Volvo niet meer op gas wil rijden?

gr,
Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.