Volvo 440: Luchtdrukregelaar

Bouwjaar: 1991

Ik heb een volvo 440 uit '91. Deed het altijd prima, maar sindskort (ook voor de "winter") kreeg hij startproblemen.
Sloeg snel aan, maar verzoop bij gasgeven. Na vier kier starten doet ie het wel. Sinds kort stottert hij ook bij het rijden, en slaat hij af als ik afrem. Het enige wat werkt is de choke constant volledig uittrekken.
Nu heb ik gehoord dat dit kan liggen aan de luchtdrukregelaar. Zijn jullie het eens met deze diagnose, en zo ja; kan ik die zelf vervangen (regelen van de sloop) Waar zit de regelaar, en is het veel werk om deze te vervangen?
Alvast bedankt, gr. reinier

hoogendorp

Geplaatst door hoogendorp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe is de staat van het luchtfilter??

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat ze je dingen verteld hebben die niet kunnen of je schrijft dingen die niet kunnen. Een luchtdrukregelaar op een auto die een carbateur heeft? Je hebt een carbateur omdat je een choke hebt. Een 440 van 91 heeft meestal een carbateur en hoe je de klacht omschrijft moet je het volgende doen.
De carbateur schoon maken en de onderkant van de carbateur vlak vijlen want die is zo krom als een hoepel en trekt hij valse lucht aardoor afslaan en stotteren. Het rijden met de choke er op zorgt er voor dat je een rijker mengsel in je motor krijgt vandaar dat je dan geen last van slecht lopen hebt.

flow (0), 19 jaar geleden

helemaal mee eens.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

valse lucht

hoogendorp (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie. Ik zal eens kijken naar de carburateur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.