Volvo V70: magneetkoppeling v70

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo, ik heb hier een volvo v70 staan oud model met nieuw type 2.4 motor. Airco werkt niet, de pomp slaat niet in en ik krijg wel 12v op stuurdraad aan compressor. Ik hoor ook geen tik van het inslaan van de magneetkoppelig, dus vermoed dat de spoel kapot is. Is er een losse magneetkoppeling te koop, volgens de dealer niet. Maar deze zegt ook dat de magneetkoppeling niet te demonteren is, maar dat is onzin want ik heb er ooit wel eens eentje gehad waar ik de opvulringetjes verwijderd heb.

alvast bedankt
richard

tm racing

Geplaatst door tm racing (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je eerst de drukken gecontroleerd? als de druk te laag is slaat hij niet aan, of hij is leeg.

tm racing (0) PRO, 15 jaar geleden

De drukken zijn niet te meten, pomp draait niet en ik krijg een spanning van 12v op de voedingsdraad van pomp en als ik rechtstreeks met een draad van de accu 12 v op de pomp zet doet hij ook niks. Ik weet bijna zeker dat het in de magneetkoppeling zit, alleen ik weet niet of deze los te krijgen is.

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

Magneet koppeling is inderdaad bij de dealer niet te krijgen. Dealer heeft alleen complete pompen.
Hoe groot is de spleet? Als de spleet groot is dan kun je die afstellen meestal is het een kweste van een ringetje er tussen uit halen.
Magneet koppeling is bij een airco specialist wel te krijgen.

Gr

tm racing (0) PRO, 15 jaar geleden

De spleet is ong. 1mm, ik heb bij een andere v70 hetzelfde gehad maar bij deze hoorde je de magneetkoppeling wel klikken. Morgen ga ik het even proberen om een ringetje ertussen uit te halen. Op zich niet zoveel werk als hij los wil komen.

R_Bakker (0) PRO, 15 jaar geleden

Meet eerst eens of de spoel weerstand heeft???

Anders heeft vulringen weg halen geen zin.

Gr Ron

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

als jij de airco aanzet en je hebt spanning op je spoel en je drukt die ring tegen de koppeling aan en deze blijft niet plakken dan is je spoel kapot maar weet je zeker dat deze niet los geleverd wordt??als je voor de poulie eraf trekt dan zit daar meestal toch een grote circlip die de magneetspoel op zijn plaats houdt ik denk dat een airco specialist die toch wel kan leveren

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Koppeling is gewon los verkrijgbaar bij de Volvo Dealer. 9171648 partnummer.

tm racing (0) PRO, 15 jaar geleden

Vanavond de koppeling gedemonteerd, spoel is kapot. Daarom klikte hij ook niet in, morgen gelijk bestellen dan bij de volvo dealer. Ben benieuwd want dinsdag zeiden ze dat hij niet los leverbaar is. Anders probeer ik een andere dealer.

Johanjkl (0) PRO, 15 jaar geleden

Mocht je meer dan 125 euri kwijt zijn bij Volvo, mail dan ff. Wij hebben koppelingen voor +/- 125. Echte paralel import...

jkl

Pascal Limpens (0) PRO, 15 jaar geleden

Magneetspoel was toch defect???
Is ook los verkrijgbaar.
Stuur maar een mail met de gegevens
van de auto/aircopomp.
Grtz, Pascal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.