Volvo S60: Moeilijk inschakelen achteruit versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Het schakelen bij de auto gaat zwaar. Dat wil zeggen dat de auto bijna niet uit de versnelling te trekken is met overschakelen. Het ligt volgens mij niet aan de bak, want alles gaat zonder gekraak of wat dan ook. Bij achteruitschakelen wil de auto vaak niet in de achteruit. Bij iets doordrukken staat hij er dan toch in. Het lijkt wel of dat dit steeds erger wordt.
Wie heeft een idee.

Peter Weststrate

Geplaatst door Peter Weststrate (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

lekke koppelings cilinder kijken of die nat is zo ja nieuwe koppelings cilinder

Highway (135) PRO, 15 jaar geleden

De koppellingsplaat schuift slecht over de price-as. De as moet schoongemaakt (beetje roest) worden en ingevet worden. Helaas betekent dat de bak eraf moet.

Peter Weststrate (0), 15 jaar geleden

Het probleem zit niet in de koppelingscilinder of koppelingsplaat. De koppeling komt goed vrij, maar het lijkt wel of er iets aan het schakelmechanisme mankeert. Iemand hier ervaring mee?

Volvo-Specialist (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de motor af staat schakelt de bak dan wel goed ??,.....indien ja, dan heeft toezicht toch (weer) gelijk en zal de bak er af moeten !!

Kraken doen deze bakken niet, ook niet in de achteruit !

Zwaar schakelen (vooral naar 1e versn. en achteruit) is (bijna) altijd de koppelingsplaat die te zwaar over de price-as schuift !!

Peter Weststrate (0), 15 jaar geleden

Helaas, Helaas, Kan iemand mij zeggen wat zoiets gaat kosten. Ik neem aan als de bak eraf is dat dan gelijk de koppelingsplaats vervangen moet worden. De auto heeft 200.000 km gedraaid. Is de bak er zo onderuit te halen of moet het hele subframe eronder vandaan.

kleijn (0), 15 jaar geleden

je kunt natuurlijk wel gelijk alles demonteren maar je zou natuurlijk eerst kunnen controleren greot willem2

Peter Weststrate (0), 15 jaar geleden

Vandaag is auto voor een kleine beurt bij de garage geweest. Zij hebben gelijk even gekeken naar het moeilijk inschakelen. Volgens hen moeten de bedieningskabels vernieuwd worden. Er zit een knikje in. Hoeveel kabels zijn dat en hoeveel werk zit daarin. Is dit zelf te doen? Wie weet wat dit gaat kosten. Zij konden dat zo niet zeggen. Alvast bedankt.

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Meestal is inderdaad de priceas te droog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.