Volvo XC70 2004: Moeilijk starten bij vries temperatuur

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5244T

Hoi,

sinds een jaar ben ik in het bezit van een Volvo XC70 D5 met inmiddels 160K kilometer op de teller. Beetje vreemd moment voor mijn vraag, maar mijn auto start slecht bij temperaturen beneden de min 6. In Nederland was er de afgelopen winter geen probleem, ook bij temperaturen lager dan min 6. De problemen deden zich voor op de wintersport waar de temperatuur 's morgens lager dan min 10 waren. Ik moest dan meerder malen langer dan 20 seconden doorstarten voordat de auto aansloeg. Als de temperatuur min 5 was startte de auto in een keer.

Bij de huidige temperaturen heb ik geen enkel probleem, de sleutel draaien en de motor loopt. De auto loopt verder goed. Om het e.e.a. voor te zijn wil ik nu mijn probleem oplossen.

Ik heb bij de dealer middels Vida een "balanstest"voor de verstuivers laten uitvoeren, de 1e t/m de 4e verstuiver laten een waarde tussen de 6 en 7 zien. Verstuiver 5 laat een waarde zien van 33. Daarnaast heb ik een retour lek test gedaan, geen van de verstuivers heeft een retour van meer dan 40 ml per minuut. Het slangetje van 50 cm dat ik ervoor gebruikte was net gevuld na een minuut.

Is nu "gewoon" de verstuiver stuk of heb ik ander probleem? Is er trouwens een manier om de auto, qua temperatuur, voor de gek te houden om mijn probleem te dupliceren?

Wie wijst mij in de goede richting?

Superpap

Geplaatst door Superpap (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

Ik weet dat er een service journaal is geweest voor dit probleem. Er was een foutje in de software alleen weet ik niet meer welk bouwjaar er inviel.
Het is al jaren geleden dat ik het gelezen heb. Ik dacht dat het te maken had met gloeitijd of zo iets.

Superpap (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik heb navraag gedaan bij de garage m.b.t. dit journaal. Dit heeft helaas geen betrekking op mijn auto. We gaan verder kijken.

Superpap (0), 10 jaar geleden

Mijn probleem is opgelost. Dit jaar de wintersport op dezelfde plek met vergelijkbare omstandigheden. Iedere ochtend 2 keer voorgloeien en daarna direct starten en lopen. Temperaturen wederom beneden de min 10.

Voor mijn wintersport heb ik nogmaals een retourlektest gedaan, een van de verstuivers bleek hier een veel te hoge retour te hebben. Deze verstuiver heb ik vervangen, daarnaast alle 5 de gloeisbougies vervangen. (Deze zaten allemaal, gelukkig, handvast, de nieuwe met een beetje keramisch vet op de draad wederom handvast geplaatst)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC70 of stel zelf een nieuwe vraag.