Volvo V40 1998: Moet spanrol of poulie van multiriem preventief worden verva

Bouwjaar: 1998, Motorcode: D4192T, Motorinhoud (cc): 1900

Beste, mijn V40 heeft 188000km, en multiriem moet volgens schema vervangen worden. Er is onduidelijkheid over het vervangen van de poulie of spanrol(len) hiervan. Moet dit preventief of niet?
Zelf heb ik een kameraad waar de spanrol is vastgelopen in een Mitsubishi Carisma met zelfde type motor en hierdoor behoorlijke schade had. Bedankt voor jullie hulp en tips! Olivier

Olivier8245

Geplaatst door Olivier8245 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Olivier,

Haal je niet de multieriem en distributieriem door elkaar.

Hans

Olivier8245 (0), 18 jaar geleden

Beste Hans,
Neen, ik al ze niet door elkaar. Mijn garagist zegt dat ze de spanrollen van de MULTIriem bij sommige merken preventief vervangen. Voor dit motortype lijkt het een vraagteken.
Groeten,

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Okè,ik dacht even dat je ze door ekaar aan het halen was.
Of de spanrol van de multieriem preventief vervangen moet worden bij Volvo weet ik ook niet.
Zelf zou ik indien de lagers geen lawaai maken ze niet vervangen.

Hans

snoek (0) PRO, 18 jaar geleden

het is belangrijk om te controleren of de vrijloop poelie op de dynamo nog goed is. als deze vastloopt gaat de muliriem klapperen en komt tussen de distributieriem met als gevolg grote motorschade

bart840 (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is de spanner met schokdempertje die je bedoeld zorg er zeker voor dat de spanner los zit denoods demonteer je hem (imbus en 2 bouten van 13) en vet je de bus in met het volvo mos 2 vet let er zeker op dat je het zeshoekje ook terugmonteerd ( deze spanners durven vrij veel vast te oxideren met het gevolg dat snoek op geeft )

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens de fabrikant van de vrijlooppoelie (INA) heeft de poelie de levensduur van de riem. Deze info vind je niet terug bij Volvo, Mitsubishi of Renault maar het klopt wel! Als de poelie goed is dan slijt de spanner nauwelijks dus die laat ik wel zitten als die goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.