Volvo S60: Motor blijft zelf gas geven, toerental zakt heel langzaam

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 125Kw

Met warm weer blijft het gas van deze auto "hangen" De motor blijft +/- 4000 toeren draaien. Met het intrappen van de koppeling zakt het toerental heel langzaam naar de 1500. Om vervolgens langzaam naar stationair te zakken.
De storing doet zich voor na een stuk van +/- 50 km snelweg rijden tijdens warm weer. De storing komt regelmatig terug en is niet altijd aanwezig.
Het uitlezen geeft geen meldingen.

Waar kan dit aan liggen?

JPS_Tuningshop

Geplaatst door JPS_Tuningshop (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

is dat niet het beruchte gasklephuis

JPS_Tuningshop (0) PRO, 14 jaar geleden

Daar dacht ik dus ook al aan. Maar aangezien wij maar heel weining Volvo's binnen krijgen weet ik zo niet hoe ik dit zou moeten controleren.
Welke waarde's zou de tps moeten geven?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

daar kan ik je niet mee helpen maar ik weet wel dat deze volvo's allemaal problemen hebben met het gasklephuis was laatst nog en heel gedoe over op de TV

rensk001 (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze auto heeft niet het bewuste gasklephuis.Hier zit nl een Denso gasklephuis op.Wil natuurlijk niet zeggen dat deze niet kapot kunnen gaan. Misschien gewoon vervuild?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.