Volvo S60: s60 d5 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Ben sinds vandaag trotse eigenaar van een volvo d5 hij heeft 244.000 km gelopen .
Voor een diesel niet veel en ik kon hem voor een leuk prijsje overnemen .

Nu merk ik dat als ik stil staat en gas geeft dan komt er geen zwarte rook uit .
Als ik ga rijden en trap hem in het is trouwens een automaat dan komen er aardige pluimen uit aan de achterkant is dit normaal ?

Ook heb ik het idee als ik hem intrap vanuit stilstand dat hij tot 1400 toeren ofzo moet gaan en dan pak de automaat hem op en dan gaat ie als een raket weg is dit normaal ?

Wat kan ik eraan doen die pluimen ?

Wat wel is dat de motor voor mij gevoel een beetje als een grove diesel klinkt.

Voor de rest rijdt de auto perfect geen inhouden ofzo trekt goed .

michael1244

Geplaatst door michael1244 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=michael1244]Als ik ga rijden en trap hem in het is trouwens een automaat dan komen er aardige pluimen uit aan de achterkant is dit normaal ?[/quote]
Als je "normaal" rijd dan vormt zich een laag(je) roet in de uitlaat en dit word steeds langzaam aan steeds dikker, als hem dan een keer "doortrapt" word dit roetlaagje losgeblazen en komt als een roetwolk uit de uitlaat.
Als je dit doortrappen een paar keer achter elkaar doet word dit roeten al snel minder en dus is de "loszittende" roet uit de uitlaat verdwenen !!

[quote=michael1244]Ook heb ik het idee als ik hem intrap vanuit stilstand dat hij tot 1400 toeren ofzo moet gaan en dan pak de automaat hem op en dan gaat ie als een raket weg is dit normaal ?[/quote]
De turbo moet eerst een beetje op toeren komen voordat hij kan presteren, ik bedoel, een beetje turbo maak toch al gauw 100.000 a 150.000 toeren per minuut en om op dat toerental te komen is toch wel een beetje tijd nodig !!

michael1244 (0), 14 jaar geleden

Hoi volvo specialist bedankt voor je reactie.

Ik ben er inmiddels achter na wat bezoeken aan wat garage's vandaag dat waarschijnlijk een verstuiver niet goed werkt waardoor de motor bij stationair draaien loopt te hikken niet altijd maar soms .
IS er een goedkope oplossing om dei verstuiver te vervangen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.