Volvo S60: Motor slaat af bij nemen rotonde

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 140pk automaat

Na vervanging van de verwarmingsthermostaat (compartiment werd niet meer warm) door de Volvo dealer (kan toeval zijn), word ik tegenwoordig dagelijks en soms meer keer per dag geconfronteerd met een motor die afslaat bij het nemen van het eerste kwart van een rotonde linksom, of bij een haakse bocht. Kenmerken: lage snelheid, laag toerental, genoeg bezine in de tank, cruise control aan of uit maakt geen verschil, geen melding in het motormanagement systeem. Het lijkt er op dat de brandstoftoevoer stokt. Na schakelen in de vrij-stand start de motor weer direct en probleemloos. Vervolgens gaat het meestal de rest van de rit inclusief rotondes goed. De auto is steeds bij de Volvo dealer in onderhoud geweest.
Jan de Boer

golf1025

Geplaatst door golf1025 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (65) PRO, 12 jaar geleden

gasklep? hoe is het toerental? is dat soms niet erg laag?

golf1025 (0), 12 jaar geleden

Of het de gasklep is, weet ik niet. Een paar jaar geleden één keer iets soortelijks gehad: toen is het branstofrelais vervangen en toen tot nu geen problemen meer gehad.
Als ik gas terugneem voor de rotone, dan zakt het toerental tot 500rpm en klimt daarnn weer to 800 (stati9onair)

Highway (65) PRO, 12 jaar geleden

Maak de gasklep maar eens schoon hoe hij dan reageerd. Ik ben bang dat je gasklep aan het kapot gaan is. Als je toerental rond de 500 komt is de kans groot dat de motor afslaat.

golf1025 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de tip, Highway,
Ik stuur de auto naar de Volvo garage (ben geen DHZ'er) tijdens mijn korte vakantie en zal na reparatie hier het resultaat melden.

golf1025 (0), 12 jaar geleden

Gasklep en gasklepkamer gereinigd, min toerental naar 1000 tpm gezet en nieuwe versie software geladen. Probleem is daarmee opgelost.

rensk001 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zit in de tunnelconsole. Rechts achter de radio.

volvo dave 1988 (0), 12 jaar geleden

oke hartelijk bedankt gr dave

Highway (65) PRO, 12 jaar geleden

als ik denk dat jij het oude type gasklep nog hebt zit de maf sensor net boven de radiateur tussen de koplampen en onder de slotplaat van de motorkap.
Als je het nieuwe type gasklep hebt weet ik het niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.