Volvo V70 1998: Motor start (soms) slecht.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: B5234T6, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 176

Ik heb een probleem met mijn V70R AWD. 1998 B5234T6. Soms wil de motor niet aanslaan. Hij start dus wel, ontsteekt heel even en slaat dan direct weer af (hij loopt zogezegd een halve seconde)
Doorstarten heeft geen zin. De startprocedure herhalen wel, na variabel aantal startpogingen slaat hij wel aan.

Bovenstaande omschrijving is overgenomen van "motorblok4200" , ca 4 jaar geleden. (Ik kon het probleem niet beter beschrijven). De oplossing die destijds werd gegeven is mij niet geheel duidelijk. Wie weet raad?

Jack.coletta.vanrooij@gmail.com

Geplaatst door Jack.coletta.vanrooij@gmail.com (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

lange-frans (0), 3 jaar geleden

antenne ring na gekeken ? heb dit ook ooit gehad met v70 . is dat de immobiliser er niet af gaat . wou bij mij nog wel eens helpen om de deur paar keer achter elkaar op slot te doen. die van mij is week bij andere monteur geweest ......oorzaak niet gevonden ........

Jack.coletta.vanrooij@gmail.com (0), 3 jaar geleden

@lange-frans: Dank voor je antwoord. Was het probleem - na het vervangen van de antennering - verholpen?

lange-frans (0), 3 jaar geleden

nee ... heb zelf de antenne-ring niet vervangen omdat hij nadat de boel los was geweest ineens beter aansloeg en bleef lopen dus probleem was niet verholpen maar wel minder vaak storing . maar als je Google op volvo antennering vind je veel info .

kaleido 1 (1355) PRO, 3 jaar geleden

Ik denk ook dat het probleem daar zit , je zou kunnen proberen om de antenne ring iets verder naar boven te zetten , hoe doet hij het met de reserve Sleutel?

Jack.coletta.vanrooij@gmail.com (0), 3 jaar geleden

@lange frans & kaleido 1: Hartelijk dank voor jullie antwoorden. De antennering is dus de eerste en meest waarschijnlijke verdachte.

@kaleido 1: Ik ben een leek. Waar zou ik dit het beste kunnen laten repareren? (Iiefs omgeving Eindhoven)

Jack.coletta.vanrooij@gmail.com (0), 3 jaar geleden

@kaleido: Ook met de reservesleutel doet het euvel zich voor.
PS: gaskleppenhuis is al gereinigd (was erg vervuild) + pakking vervangen.

kaleido 1 (1355) PRO, 3 jaar geleden

Is goed zelf te proberen , de zwarte stuurkolom kappen er af halen , bevestiging los maken aan de onderkant , dan zie je om je contactslot een zwarte kunstofring zitten , daar zou ik eens naar kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.