Volvo V40: Motormanagement lampje brand af en toe

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: Turbodiesel 1.9 70 KW

Sinds een tijdje gaat af en toe het motormanagement lampje branden. Aan de motor is niets te merken, voldoende vermogen en geen stotteren of iets anders. Het vreemde is dat het verschijnsel volledig willekeurig lijkt te zijn. Het probleem is nu reeds 2 maanden aanwezig en het enige dat ik merk is dat het meestal boven de 80 optreedt en bij een zwaardere belasting van de motor, berg op en volle belasting. Soms is het lampje een paar honderd kilometer niet aan en dan opeens begint het weer regelmatig te branden. Bij gas loslaten gaat het dan weer uit.

De officiele Volvo garage heeft de foutcode getracht uit te lezen maar er wordt niets geregistreerd. Zij gaven aan dat de luchtmassameter mogelijk defect is maar zij weten het niet zeker. Mijn eigen niet-Volvo garage heeft ook getracht een analyse te doen maar komt er ook niet uit. De LMM lijkt bij inspectie goed te werken. Het brandstof verbruik is nog steeds normaal, rond de 1 op 16.

In eerste instantie werd er ook aan de accu (eerste nog orignele) getwijfeld, die is vervangen maar dat leverde niets op.

Mocht iemand iets weten dan verneem ik het graag!

Dick

DickE

Geplaatst door DickE (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

is bij deze auto ook een mogelijkheid voor een software update om eventuele fouten van de software uit te sluiten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.