Volvo S60 2002: Niet harder dan 130 km

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Onze Volvo (km stand 186.000) had gister het volgende:
Op de snelweg kon ik niet harder dan 130 km p/u.
Er waren geen meldingen op de boardcomputer, geen lampjes die gingen branden en de temperatuur was ook gelijk als anders.
Ik hoorde geen vreemde geluiden aan de motor of wat dan ook.
De snelheid van 0 naar 120 verliep normaal maar daarna was die niet vooruit te branden.
Vanmorgen bij de garage geweest en die konden niets bijzonders vinden, de auto liep met t gemak 160 en vloog zeer soepel door de versnellingen heen (zei de monteur met een grote grijns op t gezicht!)
Nu vraag ik me af wat dit zou kunnen zijn geweest, heeft iemand dit eerder mee gemaakt aan zijn auto???
En ja ik weet dat je niet harder mag dan 120 maar het is wel ontzettend lullig als je in wilt halen en diegene geeft gas bij terwijl die eerst maar 100 rijdt en je komt er dan niet voorbij...

margaret

Geplaatst door margaret (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik kenhet probleem niet maar ik denk dat er een probleem is geweest met de EGR. Was er geen extreme rookontwikkeling op dat moment?

margaret (0), 18 jaar geleden

Wat bedoel je met de EGR?
Ik weet niet of er veel rook is geweest.
Margaret

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

EGR is het terug voeren van uitlaatgassen in de motor als deze klep is blijven hangen dan komt er te veel in de motor zeker bij gas geven is dat niet gewenst. Ik zou mezelf voorlopig niet druk maken en blijven rijden. Als er iets kapot aan het gaan is dan gaat het wel degelijk een keer. Nutteloos iets vervangen heeft geen zin. Mocht er iets veranderen meld het dan op de site.

margaret (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je uitleg!
Bij de garage dachten ze dat er een klep was blijven hangen....
Bij de auto van mijn zwager is dat ook gebeurd en toen liep de motor in de soep... Ik ga er niet vanuit dat er iets aan de hand is was erg benieuwd wat het eventueel is geweest. Zeker ook omdat er geen meldingen kwamen of lampjes gingen branden.
We gaan over een paar weken met de auto op vakantie en we gaan dan ongeveer 4000 km rijden, ga er vanuit dat het eenmalig is geweest, gebeurt t weer dan ga ik gewoon weer terug naar de garage. Ben het met je eens dat onnodig dingen vervangen niet de bedoeling is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.