367 bezoekers online

Volvo V40 1996: nokkenastiming verdwaald

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Lpg, Motorcode: B4204S

Problemen met starten gehad. Het bleek achteraf een verbande uitlaatklep te zijn van de 3e cilinder.
Omdat werkelijk alle merktekens ontbreken op de krukas riempoelie en op de nokkenasriempoelie's een paar verdwaalde M tekens staan, die niet de juiste merktekens kunnen zijn, ongeacht op welke wijze deze zijn gemonteerd op de nokkenassen, behalve voorts enkele krassen op de voorzijde van de poelie's, heb ik een stukje gereedschap gemaakt.

Hiermee kan ik de nokkenassen fixeren, zodanig dat de gleuven aan de achterzijde van de nokkenassen evenwijdig lopen met de cilinderkop(pakking), verder met de smalle zijde van het achterste nokkenas gedeelte naar de krukas gekeerd.

Dit is niet de juiste methode, op deze wijze kunnen de nokkenassen nooit op tuimelen komen bij de gelijktijdig verdraaien van de nokkenassen.
Het stuk gereedschap wat ik heb gemaakt lijkt op een foto van de Volvo DVD, dus een rechte lijn met twee twee pasvlakken die in elkaars verlengde liggen gezien van as tot as.

Nu neem ik in overweging om de nokkenassen op tuimelen te zetten van de eerste cilinder (vliegwielzijde) en de zuigers van de 1e en 4e cilinder op het BDP.
Ik ben er van overtuigd dat dit niet de juiste manier is, de gleuven achter in de nokkenassen moeten waarschijnlijk onder een bepaalde hoek moeten staan en de krukas geblokkeerd voorbij het BDP tegen de pen in het gat in het bovencarter achter de startmotor.

Is er iemand die mij svp verder kan helpen met een goede raad?

Alvast mijn dank
Marco
[url=http://imageshack.us][img]http://img201.imageshack.us/img201/9670/...[/img][/url]

MarcoC

Geplaatst door MarcoC , lid sinds 11 jaar geleden

2 Reacties

0

Volvo-Specialist, 11 jaar geleden

Het teken staat op het krukasTANDWIEL en niet op de trillingsdemper (als je de trillingsdemper van het tandwiel afhaald kun je het teken heel duidelijk zien !!)
De tekens staan WEL op de nokkenastandwielen (ze zijn niet altijd even duidelijk), en moeten tegenover de tekens op de BOVENSTE kap staan !!
De uitsparingen achter in de nokkenas moeten BEIDE horizontaal staan, MAAR DE EEN MOET BOVEN EN DE ANDERE BENEDEN !!! (ze zitten namelijk NIET in het MIDDEN !!)

Het teken op het krukastandwiel is GEEN BDP-TEKEN maar een teken om de distributie af te stellen !!

Dus als je het BDP-teken zoekt en het teken van tuimelen van de kleppen...... DAT IS ER NIET !!!!!!!

Als je met het demonteren even de zaak op tijd had gezet en even had afgetekend (streepje hier, streepje daar, en op de nokkenassen had aangetekend welke in- en welke de uitlaatnokkenas was en wat de bovenkant was) had dat veel montagetijd gescheeld !!! (kleine moeite, groot plezier)

0

MarcoC, 11 jaar geleden

Beste Volvo Specialist,

Het is moeilijk onder woorden te brengen, zo gelukkig dat je mij hebt gemaakt met je reactie op mijn bovenstaand probleem.
Hiervoor mijn oprechte dank.

Met vriendelijke groet,
Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.