Volvo V70: olie bij koelwater

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5244t7

Deze auto heeft olie bij koelwater. Het meest voorkomende euvel is de oliekoeler. Na demontage hebben we het laten afpersen en zat er geen lek.
Ook de tip van de dealer uitgevoer door de waterslangen door te verbinden. Olie zou dan uit de koeler kunnen stromen maar er kwam niets.

Iemand ervaring met deze motor?
Koppakking, scheurtje in kop of blok?

volvoxc90

Geplaatst door volvoxc90 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Joop84 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is deze auto uitgerust met een Warmtewisselaar? Zo ja die gaan regelmatig stuk!
Voor de rest heb je zelf de antwoorden wellicht geschreven!

volvoxc90 (0) PRO, 12 jaar geleden

We hebben bij deze auto niets gevonden. De warmte wisselaar, alle koelslangen en de motor zo goed mogelijk schoongemaakt voordat de man op vakantie ging. Het koelwater was na de vakantie weer zo zwart als de kachel. We hebben de kop gedemonteerd en af laten persen. Hierbij is geen scheurtje gevonden. De motor hebben we schoongemaakt en gereinigd met Forthe. Inmiddels is de auto bij ons in de werkplaats geweest, de koelvloeistof was nu helder en geen zwarte oliesporen meer te vinden.

Wat nu de oorzaak is geweest is en blijft een groot raadsel.

Ruud10657 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je niets hebt gevonden en het probleem nu over is, blijft er maar een mogelijkheid over en die heb je al vervangen: De koppakking!

joost19 (0), 12 jaar geleden

[quote=volvoxc90]Deze auto heeft olie bij koelwater. Het meest voorkomende euvel is de oliekoeler. hebben we het laten afpersNa demontage en en zat er geen lek.
Ook de tip van de dealer uitgevoer door de waterslangen door te verbinden. Olie zou dan uit de koeler kunnen stromen maar er kwam niets.

Iemand ervaring met deze motor?
Koppakking, scheurtje in kop of blok?[/quote]
Heb dit vaker meegemaakt bij een D5. Oliekoeler moet je controleren met kokend water. (advies van volvo). En ja 9 van 10 keer oliekoeler lek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.