Volvo V70: vreemd stuurgedrag volvo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 turbo

Goedemorgen, mischien kunnen jullie op dit probleem een lichtje laten schijnen.

De volvo stuurt niet zoals het hoort, d.w.z. tijdens een rit na het uitkomen van een bocht komt het stuur niet lekker terug.
In de praktijk moet je het stuur helpen om terug te komen naar de middenstand, dit is na ongeveer een 3/4 stuuromwenteling en verder.
Tevens blijft bij maximaal insturen tegen de begrenzing het stuur in de aangegeven richting staan bij wegrijden, hierdoor kun je een bochtje blijven draaien met losse handen, zowel L als R.

Het al vervangen lijstje; uitgelijnd, de complete draagarmen L + R, fusekogels L + R, torenrubbers en torenlagers L + R, reactiestangetjes L + R, binnenste stuurkogel L ,nieuw compleet gereviseerd stuurhuis, stuurbekrachtigingsolie vervangen, opnieuw uitgelijnd ( niets krom, alle waarden keurig in orde incl. kpi , enz).

Een hele lijst wat in delen is gebeurd, verder is er niets vreemds te merken op de brug met controle van wieluitslag van links naar rechts, aandrijfassen is niets aan te voelen of horen (ook niet met rijden).
Het sturen van links naar rechts geeft ook geen dode stukken in de beweging oftewel de pomp functioneerd voor het gevoel prima ( lijkt ook niet te passen bij deze storing).
Het instuur hang gedeelte lijkt op een vorm van onderstuur, de banden blijven glijden in de stuurrichting.

Verder heeft de auto nooit voorschade gehad voor zover we dit kunnen zien (geen spuitwerk,balken prima in orde) en het uitlijnrapport bevestigd dit.
Verder heeft er een kundige volvomonteur mee gereden, die de auto ook belabberd vind rijden, maar niet weet waarvan dit zou kunnen komen.

Hopelijk weet iemand nog iets, waarschijnlijk laat ik komende week de stuurpomp nog los testen van de auto, maar ook hiervan verwacht ik niet veel.

Mischien heeft iemand zoiets raars aleens aan de hand gehad met dit type/model, laat eens iets horen.

wwed

Geplaatst door wwed (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Je lijkt alles al vervangen te hebben wat ermee te maken heeft.
En als je andere wielen monteert heb je dan hetzelfde?

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

blijven een paar dingen over, het lager(s) direkt onder je stuur zelf of de koppeling tussen stuurhuis en stuurstang vanaf het stuurwiel loopt zwaar.

Chris

marcel7031 (0) PRO, 12 jaar geleden

Rij eens met afgekoppelde stuurbekrachtiging?

wwed (0) PRO, 12 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor jullie reacties.
Vanavond tijdens een toevallige koffieontmoeting met een collega kwam het ter sprake. Hij bleek een vriend te hebben die bij volvo werkte en ook daar cursussen gaf, hij belde 'm wel even...

Wat zijn je klachten, heb je het stuurhuis al gespoeld ? Al vervangen ? Wat doet je olie in het reservoir ? Flink schuimen en flinke druk ? Ik stond perplex want dat doet het precies.
Er zit een vast zeefje in de retourlaansluiting in het reservoirpotje en maak dat maar eens goed schoon met remreiniger want dat geeft bij gedeeltelijke verstopping deze klachten.
Ik heb dit zojuist uitgevoerd, het vuil wat eruitkomt is minimaal maar het resultaat fantastisch.
Het is een compleet andere auto geworden, het stuur komt weer keurig terug en hij stuurt vele malen lichter.
Dus al deze ellende voor een half uurtje werk en een halve bus remreiniger.........doe er jullie voordeel mee.
gr ed

Highway (150) PRO, 12 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.