Volvo S70: Olie uit olievuldup (lek, overdruk?)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 10v

Beste allemaal,

Ik heb een Volvo S70 2.5 10v. (193.000 Km) De volvo hield laatst in en ik voelde dat de volvo hierdoor niet optimaal reed.
Hierdoor heb ik de bougies vervangen en heb ik een flesje carbarateur reiniger bij de brandstof gedaan. (Auto reed beter hierna, maar soms start hij op 4 cylinders, verdelerakp en rotor mischien???)

Tijdens het vervangen van de bougies zag ik dat er olie op de "kleppendeksel" lag. ( Waar je de bougies uitdraaid, dus bovenop en niet in de bougiegaten. Ik zag dat dit uit de olievuldop "lekte".( NIet extreem maar toch) Als ik na het draaien van de motor de olievuldop los haal zie ik ook dat er aardig wat olie tegen de vuldop aan is gekomen cq tegen aangeslagen wordt tijdens het draaien van de motor.

Kan iemand mij vertellen hoe dit kan? Carterdruk? Ik heb iets gelezen over de carterdruk en het reinigen van de carterventilatie? Waar kan het aan liggen en hoe kan ik het maken danwel verhelpen?

Hebben jullie daarnaast nog tips voor mijn volvo voor optimaal onderhoud of waar ik echt op moet letten?

Met vriendelijke groet, M de Bruijn

Michel de Bruijn

Geplaatst door Michel de Bruijn (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Carterontluchting controleren cq vervangen. Slipt dicht waardoor er behoorlijke carterdruk ontstaat. Vervang ook het rubbertje van de oliedop. Dat er olie spuit als de motor draait is volledig normaal.

Test carterontluchting: draai bij lopende motor de oliedop los en laat hem losgedraaid liggen. Blaast de dop weg = carterontluchting dicht, blijft hij liggen OK.

Michel de Bruijn (0), 9 jaar geleden

Carterontluchting vervangen en rubber oliedop vervangen! Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.