338 bezoekers online

Volvo 740 : onregelmatig lopen

Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2400

Ik heb een volvo 740 in reparatie, waar een 6 cylinder diesel VW LT motor in ligt.n een oudje dus.

deze auto had aanvankelijk 2 problemen, naar mijn mening: blauw roken en onregelmatig lopen.

op cylinder 1 had de motor geen compressie. hiervoor een gebruikte motor gekocht bij een motorhandelaar.

hier zat al een bosch brandstofpomp op, dus eerst getest met de aanwezige pomp. hiermee kreeg de auto geen brandstof.

voor de zekerheid compressie gemeten. deze was goed en de motor en nokkenas staan op tijd. verstuivers doorgeperst en beeld getest.
omdat de motor geen brandstof kreeg met de aanwezige pomp heb ik de oude brandstofpomp gemonteerd.
het is een 2,4 D motor met turbo zonder intercooler, hiervoor de boeken geraadpleegd en pomp op 0,9 mm klokuitslag gezet op bdp( met de koudstarthandel in losse positie). na goed ontluchten start en loopt de motor meteen. op 6 cylinders. Het blauwe roken is weg!(probleem 1)
maar na enige tijd begint hij onregelmatig te lopen en als ik gas geef, accelereert hij even, maar loopt niet door. motor slaat af, maar ik kan hem meteen weer starten. daarna heb ik hetzelfde verhaal. Om uit te testen heb ik de brandstofpomp losgezet en een beetje voorruit en terug gedraaid tijdens het lopen. hiermee merk ik wel verschil in lopen maar het probleem is niet weg.
ik heb even een nieuwe (brandstofvoorziening) gemaakt om alle onderdelen van de brandstoftoevoer tot aan de toevoer op de pomp uit te sluiten. hij blijft haperen.
mijns inziens is deze pomp niet goed, (het lijkt mij probleem twee) maar ik ben er niet goed genoeg in thuis om het zeker te weten.
is er iemand die mij hierbij kan helpen?

kees

Ecotense15

Geplaatst door Ecotense15 PRO , lid sinds 1 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 7-Serie of stel zelf een nieuwe vraag.