Volvo S60: Onregelmatigeloop 2.4 5-cilinder

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 140 PK

Mijn S60 loopt af en toe onregelmatig, dit gebeurd alleen als ik het gas pedaal half (of vol) intrap en de auto dan tussen de 1500 en 2500 toeren maakt.
Als ik in dat gebied rustig gas geef, of als ik boven de 3000 rpm zit dan loopt het motoretje als een zonnetje. Met onregelmatige loop bedoel ik dat de auto op 4 van de 5 cilinders loopt. Afgelopen maandag, was het zo erg dat het gele motor (ECU) storings lampje aanging, en de boordcomputer mij melde dat ik kalm moest rijden want er was dringend onderhoud nodig. Dinsdag avond de auto laten uit lezen met een SNAP-ON kast, kreeg de melding 3505 --> volgens mij betekend dit onregelmatige motor loop. Dat is ook wat ik hoor. Storing gewist, maar probleem bleef. Pen bobines omstebeurten afgesloten, motor bleef op 4! cilinders lopen, mijn conclusie is dat de bobines goedzijn. Daarna de MAF-SENSOR afgesloten, motor liep nog steeds vreemd, daarna op nieuw aangesloten. Motor liep toen weer als een zonnetje, maar helaas maar 10minuten lang. Uiteindelijk de bougies gewisseld. Het probleem is nu een stuk minder, maar nog niet helemaal weg. De storings codes kwamen ook niet meer terug.
Zelf denk ik de dat de MAF-sensor of lucht massa meter vies of versleten is (na 12jaar en 200.000km) kan ik deze zo vervangen?
Recentelijk 6 maand geleden heb ik een nieuwe OEM-volvo Gasklep laten plaatsen bij de dealer. Daarnaast is de auto gechipt van 140pk naar 170pk.
Heeft iemand andere tips?

KipjeS60

Geplaatst door KipjeS60 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Als het wisselen van de bougies wel, maar onvoldoende, effect heeft??? moet toch de oorzaak in de ontsteking gezocht worden.. Waarschijnlijk een isolatie probleem ergens in het hoogspannings gedeelte..

Ramon9285 (0) PRO, 10 jaar geleden

Lijkt toch op een defecte bobine..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.